Kezdőoldal » Utazás » Európa » Prága vagy Budapest a kompakta...

Prága vagy Budapest a kompaktabb város?

Figyelt kérdés

2015. máj. 2. 11:55
 1/7 anonim ***** válasza:
51%
Kifejtened?
2015. máj. 2. 12:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem Prága.
2015. máj. 2. 12:46
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
Nekem Prágában járva az volt a benyomásom hogy Prága, de Budapesten nagyobb a népsűrűség. Mondjuk Budapesten lehet hogy a János-hegyen nem laknak, Békáson, vagy akármelyik nagy lakótelepen meg kis helyen rengeteen.
2015. máj. 2. 15:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Az hogy egy város mennyire kompakt vagy sem ahhoz hogy jön a népsűrűség?
2015. máj. 2. 15:32
 5/7 anonim ***** válasza:

"Az hogy egy város mennyire kompakt vagy sem ahhoz hogy jön a népsűrűség?"

Persze lehet hogy én gondolom rosszul...

"The compact city or city of short distances is an urban planning and urban design concept, which promotes relatively high residential density with mixed land uses."

Ebbők kiemelem:

"...which promotes relatively high residential density"

Na most a residential density az egy adott terület beépítettségére utal. Ezen területek népsűrűségének átlaga pedig magának a városnak a népsűrűsége. Illetve a nagy népsűrűség bele is illik abba ahogy az angol mondat keződik, hogy a távolságok kisebbek a városon belül.

2015. máj. 2. 15:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Én egy város kompaktságát úgy értelmezem hogy mekkora területen fekszik. Turista szempontból pedig hogy a látnivalók mekkora területen fekszenek, mennyire kell igénybe venni motoros közlekedési eszközöket. Ilyen szempontok szerint Prága sokkal kompaktabb.

Persze lehet hogy ez csak az én szubjektív definícióm.

2015. máj. 2. 15:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem meg Prágában jobban el vannak szórva a túrista látványosságok. Budapest gyakorlatilag a Belváros (V.-I. ker) plusz az Andrássy út és Városliget.

Míg Prágában van a belső sétálóövezet, vele szemben a vár és a Kisoldal (nagyjából hasonlóan mint Budapesten), de Visehrad már jó pár metrómegállóval távolabb van. Állatkert úgyszintén kiesik a belvárosból, a TV torony is...

2015. máj. 4. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!