Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mit érdemes tudnom, ha Szerbiá...

Mit érdemes tudnom, ha Szerbiába megyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 18 éves vagyok és 10 napra Szerbiában leszek egy diákcsere programon. Lenne pár kérdésem amivel nem vagyok teljesen tisztában.

Határ menti városban leszünk, gondolom nem kell pénzt váltani. Elfogadják a HUF-ot is? Dohányárú olcsóbb, vagy drágább? Ha igen, mennyivel? Élelmiszer árak? 18 év ott is az alkohol és a dohányárú vásárlásának alsó korhatára vagy több? Ha esetleg van valami tanácsotok akkor szívesen meghallgatom. Válaszotokat előre is köszönöm!

2015. ápr. 8. 21:20
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

80% magyarok lakta település - ez csak Zentára és Magyarkanizsára illik, de Kanizsán csak egy xar középiskola van, szóval egyértelműen Zentát látogatta meg a kérdező.

De ha még valakit érdekelne:

Nem fogadják el a forintot (maximum a szabadkai piacon). Mi az istenért fogadnák el? A dinár (nem dínár) a hivatalos fizetőeszköz. Euróval is csak talán benzinkutakon lehet fizetni, de szerintem még ott sem.

A cigi sokkal, de sokkal olcsóbb, mint Mo.-n, és a boltokban nem árulnak hamisat. (wtf, ez egyáltalán honnan jött az első válaszolónak?)

Lucky Strike, Winston 200 din körül vannak, de 290 din-nél max. a Sobranie drágább.

Kaja valamennyivel olcsóbb, mint Mo.-n, de nem sokkal.

Korhatár 18 dohány/alkohol esetében, de le se xarják, kiadják mindenhol mindenkinek. Talán, ha 12-nek néz ki az ember, akkor nem.

Egyébként van egy olyan tippem, hogy a kérdező nyíregyházi. Eltaláltam?

2015. jún. 30. 01:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!