Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliában élők! Tesco vagy...

Angliában élők! Tesco vagy McDonalds? Melyik a jobb?

Figyelt kérdés

Első munkahelynek? Neten semmi konkrétumot nem találok hogy mennyi most az órabér egyikben illetve másikban. Olyasmit láttam hogy 5,37 a mekinél és 7 font a tescónál. Ez ez mennyire friss adat? Úgy tudtam hogy jelenleg 6.50 a minimálbér. Akkor viszont a mekis nagy lehúzásnak tűnik.

Köszi előre is.

2015. márc. 23. 13:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Tesco. En raktarukban dolgoztam, a brutto oraberem 11 font korul mozgott, igaz, allando ejszakasok voltunk a ferjemmel. Emellett fel ev utan automatikusan megjar a "Privilege card", ami minden vasarlasnal 10% kedvezmenyt biztosit, valamint tobb helyen is (pl Frank & Benie's etterem) kedvezmenyt ad. + a fizetesedbol nyugdijat is vonnak, amit a Tesco kiegsszit ugyan akkora osszeggel (ha nem szeretned, hogy vonjanak, akkor barmikor visszamondhatod es visszakapod az addig befizetett osszeget). Illetve egyeb benefitekre is van lehetoseg.
2015. márc. 23. 14:14
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi szépen. Én is inkább a tesco felé mozgolódnék, egyetlen hátulütője talán, hogy most part time-ba vennének fel, míg a meki full time-ba. De lehet hogy ott kevesebb órabérrel de több óraszámmal ugyanannyi kapnék mint a tescónál kevesebb óraszámmal de nagyobb órabérrel? Mert mindenképp tesco. Vagyos Dotcom, mert ők vesznek fel jelenleg. Olyat hallottam hogy idővel talán átvesz a tesco?

Bocsi a sok kérdésért, de ez tényleg nehéz ügy és szeretnék jól dönteni.

2015. márc. 23. 14:21
 3/12 anonim ***** válasza:
Valóban 6.50 a minimálbér, úgyhogy ezzel az 5.37-es mekis fizetéssel valami nincs rendben. Amúgy én is a Tescót ajánlom, de azért számold ki, hogy melyikkel jössz ki jobban anyagilag.
2015. márc. 23. 14:43
 4/12 anonim ***** válasza:
ha 21 év alatti vagy, akkor nem 6.50 a bér hanem 5.37.
2015. márc. 23. 14:45
 5/12 A kérdező kommentje:
21 feletti vagyok. Akkor 6.50 vajon?
2015. márc. 23. 14:52
 6/12 A kérdező kommentje:

6.50es órabérrel 1040 font jön ki teljes munkaidőre. Ha tudnám biztosan hogy annyi mindjárt másképp állnék hozzá mert jelentős több mint a félmunkaidős tesco... Kár hogy utóbbi csak part time-ra keres.

Ááá.

2015. márc. 23. 15:00
 7/12 anonim ***** válasza:
A 6.50 brutto, remelem tudod..... A part time nalunk nem volt veszes, egyik ismerosom netto 800 font korul keresett igy (a nappali oraber 8.80 korul van) + vigan ugralt part time es full time kozott, csak egy kervenyt kellett megirnia, igaz, o a gyermekei miatt csinalta, de sosem problemaztak vele.
2015. márc. 23. 15:22
 8/12 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok: nem tudom, milyen a helyzet a dotcomnal, de nalunk groceryben az unnepek korul mindig sok tulora volt/van, azzal is jokat tudtunk keresni
2015. márc. 23. 15:23
 9/12 anonim ***** válasza:
a 6.50 az bruttó. és full time esetén se számolj heti 40 órát, mert nem valószínű, minimálbéres állások nagy százalékánál 0 órás a szerződés, azaz nincs heti garantált munkaidő, akkor dolgozol mikor kellesz, van hogy csak heti 15-20 óra, de vsn hogy 50. 800-950 font nettónál többre ne számíts minimálbér esetén. 6 év angliai lét utân bátran állíthatom hogy ez a bér idekinn sem egy nagy összeg, egy-egy hónapot ki lehet húzni, de érdemes jobb munkât keresni, ahol nem minimálbért adnak.
2015. márc. 23. 15:35
 10/12 A kérdező kommentje:
Persze persze, nem is a fent emlitettekben szeretnék megöregedni. Ameddig ló nincs jó a szamár is ugye... közben keresgélek olyan állás után amit szeretnék is csinálni és/vagy jobbfizető is. Sajnos azt vettem észre hogy mivel még nem dolgoztam itt addig nagyon nehezen vesznek fel bárhova is. Ügynökséghez nem mentem mert nemsok jót hallottam róluk, egyedül pedig sokkal nehezebb. De nem adom fel.
2015. márc. 23. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!