'Uszas Delfinnel' Közületek uszott - e mar valaki delfinnel? Ha igen hol es mikor? Mennyibe került es ez mennyi ideig tartott? Lehetett - e fenykepezni? Kötelezö az uszomelleny? Egy delfin volt a medenceben? Köszi a segito valaszokat elöre is!
Kíváncsi vagyok én is a válaszokra, én csak fókákkal úsztam, de a delfinest is kipróbálnám. A fényképezésre gondolom ugyanazok a szabályok: nem lehet, de van hivatásos fotós aki végig fényképez és utána aranyáron megveheted a jobbakat. Nekünk a végén ki lehetett válogatni és azt rárakták egy pendrive-ra.
Úszómellény kötelező volt.
Én nem úsztam, szóval kicsit off leszek. Rengeteg helyen van rá lehetőség. Biztos a pénztől is függ, de nekem 10-15 perc rémlik. Egyiptomban biztosan lehet, de előre meg kell érdeklődni a szállodáknál. Fényképezni biztosan nem lehet, hanem ők fotóznak és azt te megvásárolhatod, vagy benne van az árban. Az úszómellény gondolom attól függ, mennyire mély a víz. Szerintem csak egyesével eresztenek össze vele.
De én nagyon nem támogatom az ilyesmit, ugyanis ez állatkínzás. Én is szeretem nézni a delfineket, meg más állatokat, de nem szívesen érek hozzájuk. Mindig az jut eszembe, hogy én sem örülnék ha valaki böködne. Nem mintha nagy állatvédő lennék, el lehet menni megnézi a delfinshowt, meg állatkertbe, de valamiért nekem nagyon nem tetszik a delfinúszás. Ezzel szemben ha búvárkodsz a szabad vízben és nagytestű halakkal találkozol és megtűrnek maguk mellett, azzal nincs bajom.
Én Máltán úsztam delfinnel kb. 2 éve. 125 euró volt/fő, de mi főszezonban voltunk, off szezonban ha jól tudom, olcsóbb. 2 delfin volt a medencében, az úszómellényre nem emlékszem, de szerintem kötelező volt.
Fényképeztünk, de volt profi fotós is.
En Törökországban úsztam delfinnel. Pontosan nem emlékszem az árára, vagy 100 vagy 150 euró volt. En nem tartom kínzásnak, mert a bemutatón ugyanúgy produkálja magat a delfin mint ott előttünk a medencében, es még élvezi is az ugrálast meg a körbe körbe úszkálast. Az idomitojaval van a medencében, aki szuletese ota csak vele foglalkozik tehát nagyon kötődik egymáshoz.
Nálunk volt úszómellény, mert mely víz volt, es nem arra figyelnek hogy ki tud úszni, hanem hogy jol fogja meg a delfint. Na meg gyerekek is részt vehettek, akik kevésbé tudnak úszni. Az egesz kb fel óra volt, ebből negyed óra az ismerkedés az állattal a medence szélen, aztán negyed óra a medencében. Az úszás maga nem sok, ket kör ha jol emlékszem. Meg delfinpuszi, többször elúszik a lábunk mellett a delfin, megáll, akkor lehet tobb ideig simogatni. Fényképezni nem lehetett, de az a csoport akik utánunk következtek, azok tudtak az ajtobol fotózni. De ennek csak akkor van értelme, ha ismerős a következő csoportba kerül es igy lefotóz, de idegent minek. A delfinarium készít mindenkiről képet meg videót, amit aztán az úszás utan borsos áron meg lehet venni. Egy csoportba amúgy 5-6 ember került.
Ja még az jutott eszembe, hogy nagyon ügyelnek az állatokra, a bemenetel elott mindenkirol levetetnek minden erdes tárgyat, gyűrűt, láncot, csatot, fülbevalót, piercinget, aki erre nem hajlandó az be sem mehet. Elmondják hogy hogy érinthetjuk meg a delfint, ugy hogy a kormunk ne érjen a borehez csak a tenyér es az újegy. Nagyon ügyelnek ra.
Az ismerkedés is ugy van, hogy nem eshetünk egyből neki, hanem a lábunkat lehet csak betenni először a medencébe es hagyni hogy o ismerjen meg minket.
Én Balin úsztam delfinnel. Csónakkal mentunk be az óceánba ahol elkerített rész volt a delfineknek. Kb 6 ilyen rész van, mindegyikben egy delfin. 6-8 fős csoportokban voltunk 1 órát töltöttünk a delfinnel. Lehetett saját képet csinálni, profi fotós nem is volt.
69 USD volt, ami nagyon olcsó. (mint Balin minden)
Úszómellény azt hiszem kötelező volt, amit ők adtak.
Barátnőim Ausztráliában Rockingham-ben úsztak wild delfinnel. Én nem mentem velük, mert akkor már meg volt a jegyem Balira és sokalltam a 220 AUD-t amibe Ausztráliában került. Utána jokat meséltek róla, de wild delfinnel úszni kicsit más. Sok szabályozás van, meg se lehet őket fogni, csak annyi, hogy melletted úsznak el 1 m-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!