Járt már valaki Csernobilnál (Pripjatyban? )
Nagyjából tudom, hogyan lehet kijutni, Kijevben is voltam már párszor. Csak kíváncsi lennék mások véleményére is, mit érdemes vinni, melyik irodával érdemes menni (s melyikkel nem), melyikkel olcsóbb/egyszerűbb, stb.
Esetleg valakinek lenne kedve a közeljövőben? :D
Én jártam ott.
Egyénileg szervezd meg a Chernobil Interinformmal, akkor nem csak egy napos mókára visznek, sok pénzért. Vagy ha ez jó neked, akkor soloeast.com
Fényképezőgépet érdemes magaddal vinni. Meg hosszúujjú ruhákat, az ugyanis kötelező felszerelés. De ha konkrétabb kérdést teszel fel, úgy egyszerűbben tudok válaszolni :)
Az elsőnek pedig csak annyit, h kinek a pap, kinek a papné. S mindenfajta rosszindulat nélkül, tudom, h a legtöbb ember inkább a fejlett Nyugatot preferálja. Szereti, ha mindent egyértelmű, rendezett és tiszta, a vonatok modernek és pontosak, kvázi mindenki beszél idegen nyelveken. Sokan egyetlen egy helyre szeretnek elmenni, s ott 1-2 hetet "pihenni". Nagyobb részük ráadásul mások által leszervezett utazási irodán keresztül, ahol aztán végképp a seggük alá van tolva minden. Kifizetnek egy vagon pénzt, vagy örülnek a fejüknek, hogy épp találtak valami akciós ajánlatot.
Vannak azonban, akik inkább preferálják a Keletet, saját maguk szervezik az útjaikat, s ha választaniuk kell, inkább a Balkánra vagy Kelet-Európába mennek, nyugati (és távol-keleti) turisták által egyáltalán nem felkapott, kevésbé populáris, de annál izgalmasabb és érdekesebb helyeket járnak be olyan országokban, ahol az egyéni találékonyságukkal és tapasztalatukkal sokkal többre mennek, mint egy vagon pénzzel.
Én az utóbbi kategóriába tartozom. Ezt pedig csak általánosságban mondtam el. Tudom, h Csernobilba csak szervezetten lehet bejutni (akárcsak Észak-Koreába), de ennek is szeretnék minél nagyobb részét magamnak leszervezni (Kijevi út, szállás, transzfer a kiindulópontig), h azzal tízezreket takarítsak meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!