Kezdőoldal » Utazás » Európa » Járt már valaki Csernobilnál...

Demonlord90 kérdése:

Járt már valaki Csernobilnál (Pripjatyban? )

Figyelt kérdés

Nagyjából tudom, hogyan lehet kijutni, Kijevben is voltam már párszor. Csak kíváncsi lennék mások véleményére is, mit érdemes vinni, melyik irodával érdemes menni (s melyikkel nem), melyikkel olcsóbb/egyszerűbb, stb.

Esetleg valakinek lenne kedve a közeljövőben? :D

2015. jan. 30. 18:14
 1/6 anonim ***** válasza:
16%
Amugy mit akarsz ott? Mert semmi látni való. Csak az enyészet minden.
2015. jan. 30. 19:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én jártam ott.

Egyénileg szervezd meg a Chernobil Interinformmal, akkor nem csak egy napos mókára visznek, sok pénzért. Vagy ha ez jó neked, akkor soloeast.com

Fényképezőgépet érdemes magaddal vinni. Meg hosszúujjú ruhákat, az ugyanis kötelező felszerelés. De ha konkrétabb kérdést teszel fel, úgy egyszerűbben tudok válaszolni :)

2015. febr. 2. 13:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Diákként elsősorban az olcsó megoldásra törekszünk, nem mindegy, h végeredményben 100$-ból vagy 100 000 Ft-ból jön ki. Ezeknek az irodáknak pedig utána fogok járni. Tavasszal vagy nyáron tervezünk menni
2015. febr. 3. 14:39
 4/6 A kérdező kommentje:

Az elsőnek pedig csak annyit, h kinek a pap, kinek a papné. S mindenfajta rosszindulat nélkül, tudom, h a legtöbb ember inkább a fejlett Nyugatot preferálja. Szereti, ha mindent egyértelmű, rendezett és tiszta, a vonatok modernek és pontosak, kvázi mindenki beszél idegen nyelveken. Sokan egyetlen egy helyre szeretnek elmenni, s ott 1-2 hetet "pihenni". Nagyobb részük ráadásul mások által leszervezett utazási irodán keresztül, ahol aztán végképp a seggük alá van tolva minden. Kifizetnek egy vagon pénzt, vagy örülnek a fejüknek, hogy épp találtak valami akciós ajánlatot.

Vannak azonban, akik inkább preferálják a Keletet, saját maguk szervezik az útjaikat, s ha választaniuk kell, inkább a Balkánra vagy Kelet-Európába mennek, nyugati (és távol-keleti) turisták által egyáltalán nem felkapott, kevésbé populáris, de annál izgalmasabb és érdekesebb helyeket járnak be olyan országokban, ahol az egyéni találékonyságukkal és tapasztalatukkal sokkal többre mennek, mint egy vagon pénzzel.

Én az utóbbi kategóriába tartozom. Ezt pedig csak általánosságban mondtam el. Tudom, h Csernobilba csak szervezetten lehet bejutni (akárcsak Észak-Koreába), de ennek is szeretnék minél nagyobb részét magamnak leszervezni (Kijevi út, szállás, transzfer a kiindulópontig), h azzal tízezreket takarítsak meg.

2015. febr. 3. 14:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor hagyd az irodát, és szervezd magadnak. Jobban jársz. Nekünk 2011-ben 3 nap a zónában, szállással, kajával, mindennel kijött 60 ezer forintból. 5 nap ukrajnában 100 ezer alatt volt.
2015. febr. 4. 14:16
 6/6 anonim ***** válasza:
72%
Kijevben vannak többen akik "ismerősek" Pripjatyban, és szerveznek magánutakat oda. Az ő díjuk 3000 hrivnya+ 400 üzemanyag ktg, az első ponton mi 400 hrivnyát fizettünk, bentebb a katonák 1000 hrivnyát kértek hogy átmehessünk az ellenörző pontokon. A férfi megmutatott elég sok mindent, érdekes dolgokat mesélt, bementünk olyan helyekre ahova az utazási cégek már nem visznek be, bár mondjuk ennek a későbbiekben nem tudom hogy lesz e valami hatása mert elég közel merészkedtünk. Nem tudom hogy te beszélsz e oroszul vagy ukránul, én folyékonyan beszélem az oroszt, tehát nyelvi gondjaink nem voltak, meg nem árt ha valaki tudja a nyelvet közületek, főleg ha "magán" uton indultok neki.
2015. febr. 25. 16:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!