Kezdőoldal » Utazás » Európa » Finnorszagban elok segitenetek?

Finnorszagban elok segitenetek?

Figyelt kérdés

Parommal 8 eve elunk kulfoldon es szeretnenk vegleg letelepedni mert van ket kislanyunk es nem szeretnenk mar orszagot valtani jo ideig!

En kozmetikus vagyok angol nyelvtudassal a parom barmit megcsinalna negy nyelven beszel ( angol, francia, holland, spanyol )

Hogy induljunk el elsosorban neki kene gyorsan munka..tudnatok ebben segiteni vagy tanacsot adni?

Nagyon koszonom nektek!

#Finnorszagi munka
2015. jan. 20. 09:20
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát finn vagy svéd nyelvtudás nélkül nehéz. Itt a legtöbb bevándorló legalább alapszinten beszél, mert a migrációs program része az ingyenes nyelvoktatás.

A kozmetikus itt népszerű munka és sajnos nincs olyan sok szalon, mint pl. Magyarországon. A legtöbb álláshirdetést itt találsz: mol.fi

Egyébként ha a férjed ilyen sok nyelven beszél, miért pont a hideg, deppis, megint esett a hó és sz@r@kodik a közlekedés Finnországban szeretnétek élni? Persze magánügy, de szegény férjed tanulhat finnül és szakmától függően svédül is...

2015. jan. 20. 10:22
 2/9 A kérdező kommentje:

Koszi, hogy irtal..hidd el sehol sem jo..Belgiumban is eltunk, most Spanyolorszag legszebb es legmelegebb reszen vagyunk...Hollandiaban es elt a parom..szoval mindenhol van valami ami nehez es nem jo..

Igazabol azert neztuk mert gyerekeknek jo lehetosegei lennenek es azt irjak nagyon jo az eletszinvonal..

Te ott elsz? Nem erzed jol magad?

2015. jan. 20. 11:20
 3/9 anonim ***** válasza:

Igen itt élek már 10 éve. Vannak jó dolgok, de én ma már nem ide jönnék. Ami miatt nekem nehéz:

Tél, hideg, sötét, deppis..

Munka. Nagyon nehéz állandó munkát találni, pedig én itt diplomáztam és finnül tanultam.

Kicsit kisvárosi hangulatú, itt nincsenek (vagy nagyon ritkán) nagyobb fesztiválok, kultúrális események.

Sok a tapló, aki szó szerint igazi bunkó, ráadásul mindig sikerül pár munkatársat kifogni az ilyen emberekből :)

Plusz olyan drága minden, hogy itt nagyon kevés nő teheti meg, hogy otthon marad. Sokan 8 hónapos gyereket már oviba visznek (itt nincs külön ovi, bölcsi), mert nehéz különben megélni.

Persze van jó oldala is: a nyár nagyon szép, biztonságos, szép ország, jók az iskolák és ha mind a ketten dolgoztok, akkor egész jól meglehet élni.

2015. jan. 20. 12:18
 4/9 A kérdező kommentje:

Huhhh..a neten mast olvasni😊

De aranyos vagy, hogy ezt megosztottad velem..

Norvegiara mondjak egyebkent h a legjobb

2015. jan. 20. 15:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Kedves válasszoló! Nehéz munkát találni??? Szerinted Magyarországon nem az? Budapestet leszámítva Mo-n sincsenek nagyvárosok! + Bp sem a kulturális eseményeiről híresek. Sok a tapló? Látszik hogy már 10 éve nem élsz itt! Sokan itt már a 6-7 hónapos gyereket is elviszik az oviba mert nem teheti meg hogy otthon marad! + az itteni fizetések melett minden nagyon drága is. Igazából csupa olyan problémát említettél ami Európa 50%-án megtalálható(Többnyire Közép-Kelet Európában)! + még annyit hogy én mit meg nem adnék azért a hosszú sötét havas telért!!! :)Kérdezőnek meg ne félj Finnország baromi jó hely élvezni fogod! :)
2015. jan. 27. 20:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Itt élsz?? Tudod milyen amikor eszel egy étteremben és melleted odaböfög egy nő? Vagy amikor reggel a -15 fokban 20 percig vakarod a kocsidat? Vagy amikor az első hó leesik és életveszélyes közlekedni?

Nem azt írtam, hogy jobb, mint Magyarország, azt írtam, hogy én máshova mennék ha most költöznék. Tanulj meg szöveget értelmezni..

2015. jan. 28. 02:00
 7/9 anonim ***** válasza:

Kerdezo,nekem is irhatsz en is itt elek.

Osztom az elsot, ugyanez a velemenyem. Pedig en ugy jottem ide, hogy odakat zengtem az orszagrol. Azt hittem evrol konnyebb lesz megszokni az eghajlatot, azt, hogy itt a nok is eled kopnek se a bufogeseket (jo-jo otthon is vannak ilyesmik,de nem altalanos!) de valahogy egyre nehezebb....Persze felesleges panaszkodni es ez igazabol nem is az volt, csak helyzetleiras,ezek a tenyek.

Elso te hol elsz?

Kerdezo: Norvegiarol annyit,hogy sok ismerosom mondja,hogy ugyanannyira nehez vagy meg nehezebb munkat kapni, hideg vagy meg hidegebb van, ugyanakkor a fizetes magasabb, viszont az oktatas allitolag nagyon nagyon gyenge labakon all. Biztos ultra modern az iskola, de a rendszeruk nem jeleskedik.

Ha barkinek van kedese,kerdezzetek nyugodtan.:)

2015. febr. 4. 18:19
 8/9 A kérdező kommentje:

Hat nagyon koszonom a valaszokat nagyon hasznos volt nekem!

Jo lenne ha sokan megirnank az adott orszagrol ahol elunk a valos velemenyunket igy ezzel segitenenk egymasnak vagy aki eppen arra szeretne koltozni a dontesben!

Mindenesetre aranyosak vagytok es mindenkinek kitarast sehol nem konnyu az az igazsag:( Szerintem a sajat hazank lenne a legjobb az osszes kulfoldon elo magyarnak ha az elheto lenne...

2015. febr. 4. 20:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Kerdezo merre mentek vegul? A ferjed magyar?

Ha gondolod irhatsz privatban is, amugy szerintem is otthon lenne a legjobb,ha lehetne...

2015. febr. 5. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!