Kezdőoldal » Utazás » Európa » Aki Finnországban járt már,...

Aki Finnországban járt már, kb.490 euróból meddig lehet elleni?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy a szállásért nem kell fizetnem, de pár számlába majd még be szeretnék szállni. Nem szeretnék semmi extrát (fesztiválra menni,múzeumozni vagy ilyen-olyan fizetős túrákon részt venni). Egyetlen célom, hogy megnézzem milyen arra élni.

Még nem nagyon jártam a Kárpát-medencén kívül, és ez egy kicsit kevésnek érzem, még akkor is, ha az ott élő ismerősöm azt mondja, hogy arra a két hónapra simán elég lesz.

Ja igen ebben az összegben a repjegy nincs benne, ez az pénz amit a gépről leszállva költhetek.

2014. máj. 17. 08:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
23%
Pontosan ugyanaddig lehet ellenni, mint a 490 eurónak megfelelő forinttal (150.000) Mo-on.
2014. máj. 17. 08:56
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

:)

Mult heten jottunk haza Helsinkibol. Oda Tamperebe szalltunk le de az messze van Helsinkitol tobb mint 200km egy baratunk felutig autoval elvitt utana vonattal kettonknek majd 80 euro volt.

Helsinki szep es tiszta varos, az emberek 90% beszel angolul es segitokeszek voltak.

A taxi nagyon draga, a napi jegy 11 euro volt busz metro... mindenre lehet hasznalni.

Mi etterembe ettunk es draga az is.

Szoval szep tiszta biztonsagos orszag de draga.

Valami kerdesed van irj ha tudok valaszolok.

2014. máj. 17. 09:46
 3/16 anonim ***** válasza:
56%
Ja es az elso butasagot irt, valoszinuleg eleteben nem volt ott.
2014. máj. 17. 09:48
 4/16 anonim ***** válasza:
89%
Par napig, nem olcso orszag.
2014. máj. 17. 10:19
 5/16 A kérdező kommentje:

Az elsőnek annyiban lehet igaza van, hogy ha megnézzük ezt az oldalt, tényleg nem tűnik sokkal drágábbak a dolog(itt elsősorban a kaját néztem, de többi sem olyan húzós):

[link]

Egyébként én még életemben nem ettem étteremben és nem ott szeretném kipróbálni. Magyarul sem tudom, hogy kell viselkedni/beszélni mondjuk egy pincérrel nem, hogy angolul :D

Szóval marad, az otthonfőzés meg a megszokott spórolás, ami egyébként is sokkal izgalmasabb szerintem :) Am különösebb programokat nem is tervezek, csak kimenni valami parkba élvezni az időt. Sosem láttam még tengert sem, csak az atlaszokban:) szóval az is egy élmény lesz. Azért megvannak az előnyei, ha az ember ilyen egyszerű, mint én... Főleg ingyenes/majdnem ingyenes programokban gondoltuk el az egész nyarat.

Konkrét kérdéseim nincsenek, de olyan válaszokat vártam, amit te is írtál. Ugy értem személyes élményfoszlányok megosztását. Ezt köszönöm is. Ha bármi hasonló költség van, amit fel tudsz idézni, és a hétköznapokban is jelen lehet, azt szívesen veszem.

Fontosak ezek, mert az ott szocializálódott barátomnak bármikor felhozom a pénz kérdést, csak azt a választ kapom, hogy vigyek, amennyit tudok (de azt tényleg vigyem el) a többivel meg ne törődjek.

2014. máj. 17. 10:30
 6/16 anonim ***** válasza:
50%
Dohanyzol? 4.80 volt a Marlbolo
2014. máj. 17. 11:01
 7/16 A kérdező kommentje:
Egy dobozzal évekig ellenék, szóval ez nem költség. De ha már itt tartunk azt tudom, a sör az sokkal drágább dehát ez is olyan amit nem igénylek nap-mint nap.
2014. máj. 17. 11:13
 8/16 anonim ***** válasza:
36%
Igen, es este 21:00 ora utan tenyleg nem vehetsz alkoholt.
2014. máj. 17. 11:16
 9/16 anonim ***** válasza:
92%

Reggel 9 előtt nem lehet, bár tény itt a legtöbb bolt bezár este 9-kor az alko ahol pedig az alkoholt lehet venni az 8-kor. De bárokban lehet kapni éjszaka is alkoholt.

A kérdésedre nehéz válaszolni. Ha beszállsz a számlákba az már egy vagyon lehet nekünk csak számlákra kb. 600 Euro megy el havonta. Tény ebből a legdrágább a 400 Euros közös költség, ez máshol nem feltétlenül ilyen drága nálunk felújítás volt, azért ilyen húzos. Az étel is drága heti szinten egy fő ha otthon eszel és főzöl min. 50 Euro. Közlekedés is drága, de ha tudsz menni biciglivel akkor az jó, jó utak vannak bicajosoknak. Sok minden ingyen van vagy olcsó (könyvtár-- net, sok szabadidős tevékenység: úszoda pár Euro, korcsolyázás ingyenes, bár az nyáron nincs, túrázni ingyen is el lehet menni, plusz vannak ingyenes látványoságok is). De ha már kicsit is vannak igényeid akkor pillanatok alatt elfogy az a 490 Euro.

2014. máj. 17. 18:25
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ neked is illetve mindenkinek még egyszer! Tényleg sokat segítettek a válaszok!

Szóval akkor nem olyan nagyon szörnyű a helyzet, de azért ha még tudok több pénzt akasztani, akkor az jó lenne.

Ha jobban belegondolok, albérletben pl. Debrecenben sem jön ki a kaja sokkal olcsóbban, igaz az a 400 eurós közös költség (még ha felújítás után is) eléggé meglepett.

Majd azért erőszakoskodok vendéglátóimnál, hogy beszéljük át ezt a pénzkérdést, akármennyire nem fekszik nekik a téma. És ha őket tényleg nem zavarja, hogy nem lesz kedvem naponta koncertekre meg ide-oda járkálni akkor inkább jobb egy unalmas pár hét (amikor már kifutottam minden pénzből) Észak-Európában, mint egy hasonlóan unalmas időszak erre. Ha más nem, akkor gyakorlom az angol tanulom a finet stb....

2014. máj. 18. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!