Kezdőoldal » Utazás » Európa » Költözzünk vagy ne költözzünk...

Költözzünk vagy ne költözzünk Németországba?

Figyelt kérdés

Tudom,h ezt nekem kell eldönteni.

Van egy 1 éves lányunk. Férjem már szeptember óta Németországban dolgozik,és ott is lakik. Tavasszal vinne ki minket is! Nem tudom eldönteni, hogy menjünk e. félek...

Egyedül leszünk egy városba, nekem a német nem annyira megy. Férjem perfekt.

Azon gondolkozom, hogy lehet jobb lenne felköltözni Budapestre,ő is hazajönne inkább hozzánk!

Szerintetek?

Vagy bele merjünk vágni?

2015. jan. 15. 21:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
66%
Addig menj, míg le nem zárják a határokat. Aztán már legfeljebb Oroszországba mehetsz, ott is Szibériába.
2015. jan. 15. 21:44
 2/13 anonim ***** válasza:
76%
Mitől félsz? ott is emberek élnek. Tanulni kell a nyelvet és menni fog. Egy próbát megér.
2015. jan. 15. 21:45
 3/13 anonim ***** válasza:
60%

Én pont most hallottam, hogy milyen a helyzet Németországban.

Nincs válság, stabilitás van.

Most már nem kell vízum, bátran mehetsz.

Az önkormányzat mindenképp ad munkát, nem is rossz fizetésért. (Ismerősöm 5 hónapot dolgozik, 5 hónapot nem.... Persze a nem-dolgozós hónapokban is kap pénzt)

Ha nem beszélsz németül, felajánlanak nyelvi kurzust.

Ezért te kapsz pénzt, hogy jársz rá.

2015. jan. 15. 21:54
 4/13 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem menjetek, jobb lesz ott. Ez az ország sajnos folyamatosan csúszik le, míg össze nem omlik :(
2015. jan. 15. 21:56
 5/13 anonim válasza:
65%
Ezen nincs mit gondolkodni. Menekülj innen, ha megteheted. :)
2015. jan. 15. 21:56
 6/13 anonim ***** válasza:
76%
Menjetek mindenképp! Megvan a lehetőség! A gyerek is meg tudja tanulni a nyelvet. A két nyelvel nem lesz baja. Személyesen láttam a dolgot, a szülők magyarok magyarul beszélnek otthon a gyerekkel a gyerek meg azért az ottani nyelvhez idomul óvodába iskolába így neki az lesz a fő nyelv de megéri és motyogja a magyart. Nagyon közeli ismerősöm is nemrég ment ki két 1-2 éves gyerekkel. Ott jobb nyugodtabb békésebb az élet. A pénz nem midnen, de ha nem kell hónapról hónapra élni és a számlákon rágódni akkor boldogabban lehet élni, a kapcsolatnak is jobb.
2015. jan. 15. 22:02
 7/13 anonim ***** válasza:
80%
Budapesten sokkal inkabb maganyos lennel, mint Nemetorszagban. Pesten nem ismersz senkit, az elet sokkal dragabb ott (alberlet meg kaja), mig a nemet varosban minden este talalkozol a ferjeddel, a lanyod nem apa nelkul none fel, hetveget egyutt tolthetnetek, normalis emberek kozott, normalis fizuert dolgozhatnal... meg mindig kerdes, hogy menjetek-e? Hja, anyuci szoknyajat el kell engedned, de hidd el, nagyobb biztonsagban es joletben elnel ott, mint a mostani otthonodban.
2015. jan. 15. 22:15
 8/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi bátorításokat! Megerősítettetek abban, h a férjemnek van igaza,és menni kell! :)
2015. jan. 15. 22:46
 9/13 anonim ***** válasza:
60%

Ott él, dolgozik, tehát nem a pucér s... ggre és a bizonytalanságra mentek ki. Egy próbát mindenképp megér, ha nem mentek, akkor állandóan az jár majd a fejedben, hogy mi lett volna ha.... ha pedig kimész, akkor ha nagyon nem jön be, még mindig kitalálhatjátok, hogy máshová költözzetek.

Ha egy éves a gyerek, akkor gondolom nem dolgozol még, szóval nincs munkahely, ahol fel kellene mondanod.

2015. jan. 15. 23:17
 10/13 anonim ***** válasza:
26%

"Az önkormányzat mindenképp ad munkát, nem is rossz fizetésért. (Ismerősöm 5 hónapot dolgozik, 5 hónapot nem.... Persze a nem-dolgozós hónapokban is kap pénzt) "

Hulyeseg.

"Ha nem beszélsz németül, felajánlanak nyelvi kurzust.

Ezért te kapsz pénzt, hogy jársz rá."

Ez is.

Ez egy nehez kerdes, hogy menj vagy ne menj. Ha nem beszeled a nyelvet, akkor Nemetorszagban teljesen maganyos leszel. Egesz nap azt fogod varni hogy a ferjed hazajojjon a munkabol, egyedul meg a bevasarlas is gondot fog okozni. Ismerkedni mas anyukakkal ertelemszeruen megint nem fogsz tudni, telen, rossz idoben meg be leszel zarva a 4 fal koze.

Probalkozhatsz esetleg ottani magyarokkal ismerkedni, de 9 ev nemetorszagi tapasztalattal mondom neked: az etnikai alapu baratkozas egyszeruen nem mukodik. Attol mert a masik magyar, meg nem lesz feltetlenul szimpatikus is.

A vegeredmeny lehet az hogy totalisan ki fogsz akadni, depresszios leszel, stb. De az is lehet hogy bejon, ha nagyobb lesz a gyerek eljarhatsz nyelvtanfolyamra, amiert termeszetesen neked kell fizetni, de a helyi Volkshochschule-knal jo ajanlatok vannak. Munkat csak akkor fogsz kapni ha valami keresett vegzettseged van, de akkor is nehezen, nulla nyelvtudassal meg kabe sehogy.

Szoval keteselyes a dolog, gondold meg, es a helyedben mindenkeppen nyitvahagynam a lehetoseget a visszateresre.

2015. jan. 16. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!