Költözzünk vagy ne költözzünk Németországba?
Tudom,h ezt nekem kell eldönteni.
Van egy 1 éves lányunk. Férjem már szeptember óta Németországban dolgozik,és ott is lakik. Tavasszal vinne ki minket is! Nem tudom eldönteni, hogy menjünk e. félek...
Egyedül leszünk egy városba, nekem a német nem annyira megy. Férjem perfekt.
Azon gondolkozom, hogy lehet jobb lenne felköltözni Budapestre,ő is hazajönne inkább hozzánk!
Szerintetek?
Vagy bele merjünk vágni?
Én pont most hallottam, hogy milyen a helyzet Németországban.
Nincs válság, stabilitás van.
Most már nem kell vízum, bátran mehetsz.
Az önkormányzat mindenképp ad munkát, nem is rossz fizetésért. (Ismerősöm 5 hónapot dolgozik, 5 hónapot nem.... Persze a nem-dolgozós hónapokban is kap pénzt)
Ha nem beszélsz németül, felajánlanak nyelvi kurzust.
Ezért te kapsz pénzt, hogy jársz rá.
Ott él, dolgozik, tehát nem a pucér s... ggre és a bizonytalanságra mentek ki. Egy próbát mindenképp megér, ha nem mentek, akkor állandóan az jár majd a fejedben, hogy mi lett volna ha.... ha pedig kimész, akkor ha nagyon nem jön be, még mindig kitalálhatjátok, hogy máshová költözzetek.
Ha egy éves a gyerek, akkor gondolom nem dolgozol még, szóval nincs munkahely, ahol fel kellene mondanod.
"Az önkormányzat mindenképp ad munkát, nem is rossz fizetésért. (Ismerősöm 5 hónapot dolgozik, 5 hónapot nem.... Persze a nem-dolgozós hónapokban is kap pénzt) "
Hulyeseg.
"Ha nem beszélsz németül, felajánlanak nyelvi kurzust.
Ezért te kapsz pénzt, hogy jársz rá."
Ez is.
Ez egy nehez kerdes, hogy menj vagy ne menj. Ha nem beszeled a nyelvet, akkor Nemetorszagban teljesen maganyos leszel. Egesz nap azt fogod varni hogy a ferjed hazajojjon a munkabol, egyedul meg a bevasarlas is gondot fog okozni. Ismerkedni mas anyukakkal ertelemszeruen megint nem fogsz tudni, telen, rossz idoben meg be leszel zarva a 4 fal koze.
Probalkozhatsz esetleg ottani magyarokkal ismerkedni, de 9 ev nemetorszagi tapasztalattal mondom neked: az etnikai alapu baratkozas egyszeruen nem mukodik. Attol mert a masik magyar, meg nem lesz feltetlenul szimpatikus is.
A vegeredmeny lehet az hogy totalisan ki fogsz akadni, depresszios leszel, stb. De az is lehet hogy bejon, ha nagyobb lesz a gyerek eljarhatsz nyelvtanfolyamra, amiert termeszetesen neked kell fizetni, de a helyi Volkshochschule-knal jo ajanlatok vannak. Munkat csak akkor fogsz kapni ha valami keresett vegzettseged van, de akkor is nehezen, nulla nyelvtudassal meg kabe sehogy.
Szoval keteselyes a dolog, gondold meg, es a helyedben mindenkeppen nyitvahagynam a lehetoseget a visszateresre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!