Kezdőoldal » Utazás » Európa » 16 évesen coachsurfing Párizsb...

16 évesen coachsurfing Párizsban, franciatudás nélkül? Hatalmas őrültség lenne?

Figyelt kérdés

4 napra el szeretnék menni Párizsba a nyár folyamán, egyedül. Ezt a helyet néztem ki: [link] 32 ezer lenne, ami szerintem elég jó ár, és mivel több, mint 100 pozitív visszajelzést adtak a helyről, gondolom megbízható is. Illetve ezt néztem még: [link] itt is 70+ visszajelzést írtak.

Nagyon szeretnék tapasztalatot szerezni, felelősségteljes vagyok, DE nem tudok franciául. Így nem is érdemes nekivágni? Angolul középszinten beszélek. Nem kérek kioktatást, köszönöm!

2014. nov. 8. 19:59
 1/7 anonim ***** válasza:
22%
Hol is kezdjem. Egyrészt éjszakánként majd' egy tizes szállásra elképesztően sok, másrészt egy európai nagyváros se nem veszélyes/őrültség, se nem egy hatalmas kaland, amire emlékezni fogsz. Pláne nem egyedül. Persze Párizst egyszer látni kell, de meg lennék lepve ha lenne olyan minimálisan is kozmopolita, nemzetközi dolgok iránt érdeklődő ember aki nem vetődik arra éves szinten valami konferencia, meeting, projekt, vagy ha más nem, hát reptéri transzfer miatt (hiszen itt van Európa legnagyobb nemzetközi repülőtere). Külön pénzt kiadni Párizsra szerintem elég nagy butaság. Pláne ennyit! 4 nap, mennyire fog szerinted kijönni? 120e? Tényleg megéri? Ha félretennéd, és még mellécsapnál valamennyit, akkor akár már Ázsiában vagy Dél-Amerikában is eltölthetnél egy hónapot. Sőt, 120-ból Marokkót is meg lehet járni. Na az ilyen út az igazán jó buli, kaland, élmény és fasza emlék. Párizs meg egy nagyra nőtt Budapest, közhelyes látnivalókkal és overpriced turista gagyikkal.
2014. nov. 8. 21:29
 2/7 anonim ***** válasza:
38%
Ja, ha te mégis Párizsba akarsz menni (ismétlem, nem ajánlom, mert fos lesz) akkor legalább tényleg költséghatékonyan csináld, és próbálj meg couchsurfölni, vagy ismerősöket felkutatni.
2014. nov. 8. 21:32
 3/7 anonim ***** válasza:

És 16 évesen el is engednek téged? Nem semmi felelőtlenség a szüleidtől.

Franciául nem kell tudni, bár a franciák eléggé lenézik azt, aki nem tanulja meg az ő nyelvüket - elég sokan csak makognak angolul.

2014. nov. 8. 22:14
 4/7 anonim ***** válasza:
39%

Tudtommal a couchsurfingnek az a lényege, hogy ingyenes. Legalábbis hajdanán a couchsurfing.com-on nem volt feltüntetve semmi, persze nyilván illett vinni valamit itthonról.

16 évesen meg biztos nem engednélek külföldre, pláne nem a franciákhoz, ahol azt se tudod, mikor milyen metróra szállsz éppen, annyi vonal van.

Ja, és szerintem sem lesz túl érdekes, biztos tele lesz minden miniatűr Eiffel-tornyokkal, meg képekkel az Eiffel-toronyról, hogy a végén már hányingert fogsz tőle kapni.

2014. nov. 8. 22:22
 5/7 anonim ***** válasza:
A nyelven felesleges rugózni ennyit, nem európa egyik legnagyobb városában fogsz odaveszni angollal. Emberek járnak a világ minden pontján helyi nyelvtudás nélkül, úgy, hogy a helyiek sem beszélnek szinte semmit. Én is bejártam már Kínától kezdve a legalja francia gyarmatokig, mindenhol el lehet boldogulni non-verbális kommunikációval. Párizsban pedig szó sincs arról, hogy ne tudnának angolul.
2014. nov. 9. 02:35
 6/7 anonim ***** válasza:

A legnagyobb (így legmegbízhatóbb) Couchsurfinges oldalakon 18 éven aluliak nem lehetnek felhasználók, így hivatalosan te nem is couchsurfingelhetnél.

És nem is valószínű, hogy bárki bevállalna egy idegen 16 évest, mert gyerek, és mint ilyen felelősség, ráadásul a CS lényege a barátkozás, közös programok szervezése a vendéglátóval, nem valószínű, hogy téged akarnak tutujgatni.

Tudom, felnőttnek, érettnek, nagynak érzed magad, de ehhez még kicsi vagy.

2014. nov. 9. 10:36
 7/7 anonim ***** válasza:
a couchsurfing lényege, hogy ingyen van, nem?
2014. nov. 9. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!