Párizsba utazáshoz 1 hétre mekkora franciatudás kell?
Figyelt kérdés
Angolul felsőfokun tudok, franciául és akármilyen újlatin nyelven semennyit. Azt hallottam, hogy ott nagyon kevesen tudnak francián kívül más nyelveken és sértésnek veszik az angol beszédet.
Hogyan kommunikáljak ott?
2010. okt. 29. 12:00
1/6 anonim válasza:
hát valoban nem nagyon beszélnek, egykét ember makog angolul. De mi is megodlottuk, én is csak angolt beszéltem. Igazából boltokban nem kell beszélni, a közelekedés egyértelmű, és azért ha nagyon nagy gáz van lehet találni olyat aki beszél vaéamennyit angolul.
2/6 anonim válasza:
hagyjuk mar ezt, a franciak nem beszelnek angolul temat. Akarkit kerdeztünk meg Parizsban az utcan, hogy merre kell mennünk, mindenki utba tudott igazitani minket angolul, a boltokban (elelmiszer boltban tök mindegy, ott nem beszeltünk tenyleg :) ), ettermekben, starbucksban, stb, mindenhol beszeltek angolul. Nem lesz gond. Ha betalalsz is egy-ket embert, aki nem beszel, ra ket percre fogsz talalni olyat, aki igen. De mondom, nalunk egy rendör volt csak, akit megkerdeztem, hogy merre van az arra, es csak makogott, de ö is el tudta mondani, meg activityzni :) nem lesz gond, ne aggodj :) (mellesleg, volt olyan, aki nemetül is jol tudott)
3/6 anonim válasza:
Ma már simán válaszolnak angolul is. Sokkal turista barátabbak, mint 5 éve voltak pl. Ha franciául kérdez az ember bármilyen bénán is ,megpróbálják kitalálni, hogy mi a kérdésed és válaszolnak szépen, szabatosan. Angolul meg mindenki tud náluk. A viszont előfordult már velünk, hogy franciául kérdeztünk és angolul válaszoltak, mert látták, ohgy a franciát törjük. Sajnos ennek az ellenkezőjére is képesek, angol kérdésre francia válasz. DE! 1000x normálisabbak ma, mint évekkel ezelőtt!
4/6 anonim válasza:
ez mekkora gyökérség hogy 1-2 ember makog angolul -.- ha mégy az utcán párizsban vagy valamelyik nagyobb városban több külföldit találsz sztem mint franciát.
5/6 anonim válasza:
ahova te mész, ott beszélik az angolt, aki mást mond, arra ne hallgass. Már többször voltam.
6/6 anonim válasza:
hát akkor mi vmi nagyon sz*r emberekkel találkoztunk:D bár tény hogy középiskolás korosztályal probáltunki meg kommunikálni legtöbbazör, na ők nem nagyon beszétlek angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!