Miért hiszik azt az emberek hogy Amerikába nehéz kiutazni, és máshová könnyebb?
Nagyon sok helyen olvastam, hogy valaki Amerika és (pl) Norvégia között gondolkodott, és végül Norvégiát választotta, mondván: Amerikába nagyon nehéz kijutni.
Jó, persze, nem könnyű, de Norvégiába is kell vízum, az sem EU-s ország, letelepedni ott is ugyanolyan nehézkes mint Amerikában. Vagy én gondolom rosszul?
(Most tegyük félre azokat a dolgokat, hogy ma már Amerikában is nehezebb a megélhetés.)
Norvegiaba nem kell sem vizum, sem zold kartya, sem munkavallalasi engedely, ugy lehet kikoltozni es munkat vallalni, mint barmelyik EUs orszagba. Norvegia ugyan formalisan nem EU tag, de a valosagban szinte annak tekintheto a rengeteg ketoldalu megallapodas miatt.
Az USAba Green Card nelkul nem kaphatsz munkat, azt megszerezni meg nagyon nehez.
1. Direkt írtam Norvégiát, és nem Angliát a kérdésben. A lényeg az volt, hogy egyik sem EU-s ország és inkább Norvégiát választják az emberek az USA helyett. (a fent említett konkrét esetben)
Persze tudom, hogy Anglia és Amerika közül, miért Angliát választják.
A többieknek köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!