Hova könnyebb kitelepülni? Svédországba, vagy Norvégiába?
Sok helyen olvastam, hogy mindkét országban szükséges a személyi szám megszerzése. Svédországban például ennek a megszerzéséhez szükséges egy egy évnél hosszabb munkaszerződés, illetve egy bejelentett lakcím, de ezeket legtöbbször pedig csak személyi szám meglétével adnak.
Érdekelne, hogy Norvégiában ezzel mi a helyzet, mert arról nem találtam infót.
Szívesen fogadok bármilyen tippet, tanácsot.
Előre is köszönöm, :)
Ha van életképes szakmád, nyelvtudásod, tőkéd, akkor a hivatalos részével egyik országban sem lesz gondod.
Ha találsz munkát, akkor már mindent el tudsz intézni. Ideiglenes számot mindenképp kapsz. A lakás bérlés változó, de szobát tudsz bérelni.
Szakács vagyok. Nincs családom. Kb. 2-3 év múlva tervezem a kiköltözést, amit véglegesnek szánok, ezért kezdem el már most az infók gyűjtését, mindenképpen skandináv ország, csak még nem tudom melyik. :D
Ha nem a pénz motivál, hanem inkább az emberek, a közösség, akkor ilyen téren melyik ország lenne jobb?
Köszi.
>> Ha nem a pénz motivál, hanem inkább az emberek...
Sokak szerint Észak-Afrikának nincs párja a világon. Marokkó és Algéria barátságos népessége veri a hideg és undok skandinávokat.
Dél Kelet Ázsiában élnek a Föld legbarátságosabb emberei, ez tapasztalat.
A skandináv országokban az emberek zárkózottak, barátságtalanok de nem ellenségesek. Ott sohasem fogsz igazán a közösséghez tartozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!