Beregújfaluba szeretnék menni, de ha elmegyek a határhoz (nem tudom melyik a legoptimálisabb), akkor onnan már meg van oldva minden. De hogy jutok el odáig? Azt tudom, hogy Vásárosnaményig el tudok menni vonattal, de onnan több, mint 40 km-t kellene gyalogolnom, ami nagyon sok. A Google nem ajánlja fel a tömegközlekezdést, autóm nincs. Szeretném megtudni, hogy vonattal meddig kell mennem, illetve, hogy hogyan tudom tömegközlekedési eszközök igénybevételével úgy megközelíteni a határt, hogy ne legyen maratoni táv, amit le kell gyalogolnom. Az ottani fekete-taxit - ha lehet - nem szeretném igénybe venni. Tud -e valaki segíteni, hogy mi a kiutazás legegyszerűbb (legális!) módja? Pénteki napon mennék, lehetőleg minél korábban.
Pedig valószínűleg nincs más lehetőség, mint a taxik Naményból.
Vagy például felhívod a Beregújfalusi Általános Iskolát, és tanácsot kérsz, hogy juthatsz oda. Itt a telefonszámuk: +380955583853
2014. okt. 24. 22:23
2/5 anonim válasza:
Vonattal Záhonynál tudsz átmenni az ukrán határon, Csapra.
A menetrendet meg tudod nézni az elvirán (simán beírod hogy budapest-csap) Kell egy belföldi jegy Budapest-Záhony közé, majd egy nemzetközi jegy Záhony-Csap közé. (Nem érdemes egyben nemzetközi jegyet venni Budapesttől Csapig mert drága lesz.)
Záhony-Csap közé a kedvezményes kishatárforgalmi jegyet (7-800 Ft) csak Záhonyban lehet megvenni, Pesten drágább jegyet adnak. Ha van időd, akkor Záhonyban vedd meg.
Csapról ukrán vonatok indulnak Beregszász felé, a menetrendet a Lviv-i vasút oldalán lehet megtalálni a lehető legsz@rabb formátumban
Onnan gyalog. Azt viszont nem tudom hogy az ukránok beengednek-e gyalog, mert hallottam olyat hogy a román-ukrán határon csak kocsival lehet átmenni.
2014. okt. 24. 22:37
4/5 anonim válasza:
Budapestről Nyíregyházára ic vonattal,utána taxival Beregsurány-Asztély határátkelőn át Beregszászba,onnan busszal Beregújfaluba.Szerintem ez a legegyszerűbb.
2014. okt. 25. 07:23
5/5 anonim válasza:
Kijevbe hogynal het kijutni? kell vmi vizum?Sajnos nekem sincs autóm. láttam neten jópofa kisfogyasztású kisautót az a neve hogy смз с-зд. Lehet vennék egy ilyet melóba járni (nagyon kéne egy ilyen kis autó)csak nem tudom hogy egyáltalán behozhatom-e magyarországra meghogy vajon forgalomba lehet-e helyezni itthon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!