Svédországban lenne esélyem munkát találni, hogyha csak
angolul és magyarul beszélek?
21/36 A kérdező kommentje:
Na jó akkor mosogatok! Elsőre megteszi! :) Amúgy akkor is még gyűjtök és megpróbálok valami nyelv ismeretet is összeszedni :)
Hol van Angliában magyar negyed? Amúgy a svéd nem egy nehéz nyelv, szerintem ha otthon beiratkozol egy intenzív tanfolyamra, akkor 2-3 hónap alatt elérhetsz egy megfelelő szintet.
2014. szept. 24. 19:56
Nagyon elvagy te tévedve. Nem, nem lehet otthonról lakást bérelni. Sőt, ha már itt vagy kint, sem olyan egyszerű. Nem úgy megy mint otthon. Nagyvárosokban évekig kell sorba állni albérletért! Sokkal nagyobb a kereslet, mint a kínálat, minden hivatalosan megy, ezért a főbérló válogathat, hogy kinek adja ki. Nyilván nem téged fog választani, akinek se munkája, se pénze, a nyelvet sem beszéli és még személyi száma sincs. 1 hónapra nem is adnak ki lakást.
Svédországban többet esik az eső mint nem.
2014. szept. 24. 19:58
24/36 A kérdező kommentje:
2-3 hónap? komolyan?Köszönöm. Holvan Magyar negyed? Konkrétan nem tudom, hogy úgy nevezik vagy sem, de főként magyarok lakta hely. Magyarul beszélők dolgoznak ott, de nem a főváros talán valami kisebb, Falu? Nem tudom a nevét , de létezik! :D
25/36 A kérdező kommentje:
Elvagyok tévedve..:) Azt hittem itt "segítenek" az emberek egymáson:) Na sebaj. Van olyan oldal ahol hirdetik a kiadó szobákat akár fővárosban is. Gondolom, akkor ki lehet venni. Lakhatok szállodában vagy akárhol addig, amíg nincs meló fix. Van itt terv. Próbálni lehet, nem?
26/36 A kérdező kommentje:
Egyébként meg nem egy hónapra kell, de ha nem jön be, akkor egy hónap múlva haza jövök vagy kitudja. Pénz meg lenne, annyi időre lesz.
Megfigyeltem, hogy ezen az oldalon az ilyen kérdésekhez a már kint lévő emberek egymást túllicitálva próbálják elrettenteni a kérdezőket, mintha csak a saját helyüket féltenék kint. Nyugodtan menj ki egy kis pénzzel, próba szerencse. Nem kell rögtön három szobás tetőtéri lakásban kezdeni, kiveszel egy szobát és kész, szép lassan el lehet indulni fölfelé.
2014. szept. 24. 20:25
28/36 A kérdező kommentje:
Engem nehéz elrettenteni, de azért gondoltam van aki kint él és tud is valami okosat :) köszönöm:) Majd körül nézek más forumon is :)
Kérdező, lehet úgy venni, hogy támadunk. De amikor kint állsz, reménytelenül és esélytelenül, mert valamilyen álmot kergetve kimentél százezer forinttal a zsebedben, akkor megérted, hogy basszus igazuk volt.
Az utolsó hozzászóló nyilván nem külföldön él, különben nem írt volna ilyet.
Minden híreszteléssel ellentétben Skandináv országokban nem egyszerű letelepedni, munkát és lakást találni.
És amennyi pénz itt kell induláshoz, és élni, abból otthon királyként megélsz.
2014. szept. 24. 21:03
30/36 A kérdező kommentje:
Az olyan "elvagy te tévedve " és társai mondatok elég félre érthetőek. Elhiszem, hogy nem önnyű, de nem 100 ezerrel akarok indulni. Azért tettem fel a kérdést, hogy tudjam hogyan induljak el. Amúgy sok forumon biztató dolgokat írnak, bár azt is, hogy nem könnyű. Ma mi könnyű? Aki kint van, az is kiment valamiért.
Kapcsolódó kérdések: