Kezdőoldal » Utazás » Európa » Svédországban lenne esélyem...

Svédországban lenne esélyem munkát találni, hogyha csak angolul és magyarul beszélek?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, mint pl Angliában, vannak ilyen Magyar negyedek, ahol magyarok is dolgoznak és magyar a legtöbb ember és vendéglátósként dolgoznak például. Ez valós, mert van kint ismerősöm és alig beszél angolul. Hogyha találnék kint munkát ott az országban megtanulnám a svéd nyelvet. Van esetleg tapasztalatotok vagy ötlet? Fontos lenne.
2014. szept. 24. 15:33
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
53%

"Viccelsz? Max fél..gondolod gyűjteni kéne még? :DD Most mennyi időre 1 hónapra? Kell 1 hónapra annyi pénz? Annyi pénzem lenne , nem biztos, hogy elakarnék menni. Ámbár de! Mi van ha viszem a biciklim? Az spórolós? :)))

Van telefonom! Csupán külföldi kártya kell bele nem? Mm ez ilyen modern kis kártyás, tudod.. :))"

Ne haragudj, de te nem vagy tisztában a dolgokkal.

Svédország, Dánia, pláne Norvégia ROHADT drága ország. Én itt élek Dániában, pontosan tudom. Svédországra pont átlátok innen Észak-Koppenhágából, és gyakran megyek át.

Ha egy szobát akarsz bérelni, mert valahol laknod kell, az minimum 3000 korona. Kauciónak le kell tenned 3 havit. Az már összesen 12ezer korona. Az már majdnem 400ezer forint. Ennivalóra elmegy minimum 3000 korona per hó, az egy újabb százas. Telefonkészüléket lehet, hogy nem kell venned, de kártya kell bele. Annak is van díja, havidíja, feltöltési díja.

Utazás minimum egy ezres havonta, az 32 ezer Ft. Ha munkát keresel, folyamatosan menned kell, bérlettel sem úszod meg olcsóbban.

Ha 3 hónapon belül nem találsz munkát, akkor az neked minimum 1,2M forintba kerül, hogy ott vagy, laksz valahol, utazol, eszel, telefonszámlát fizetsz. És akkor még nem vettél egy hotdogot, nem ittál egy üdítőt, nem néztél meg moziban egy filmet, nem vettél cipőt, szappant, tusfürdőt.

Kicsit el vagy tájolva.

2014. szept. 24. 16:38
 12/36 A kérdező kommentje:
Ne "beszélj így" halálosan elvagyok keseredve csupán pillanatnyi jókedvem volt. Egyébként egy hónapnál tovább nem maradnék. Vajon akkor vissza adja legalább a 2 havi pénzt? Te ott rokonodnál élsz? Sok idő megtanulni a nyelvet? Jól fog az agyam :))))
2014. szept. 24. 16:42
 13/36 A kérdező kommentje:
"beszélj"*
2014. szept. 24. 16:43
 14/36 anonim ***** válasza:

Én a dán férjemmel lakom. Nekünk az élet havi 700 ezer forintba kerül itt Dániában. Pont ma jött meg a lakbérpapír, rezsivel együtt 9ezer korona, 360ezer forint. Ennivalóra elköltünk 4ezret, az 160e Ft. És nem ám a legdrágább ennivalókat vesszük!

Svédország egy picivel olcsóbb, mint Dánia, de félmillióval öngyilkosság kimenni.

2014. szept. 24. 16:47
 15/36 anonim ***** válasza:

A nyelv nem bonyolult.

Annak mi értelme, hogy csak 1 hónapra mennél ki??

2014. szept. 24. 16:48
 16/36 A kérdező kommentje:

Egy hónap lenne, ha nem találnék munkát. Hogyha találok akkor több. Az, hogy nem bonyolult az mennyi időt jelent mondjuk egy alap tudás eléréséig?

Köszönöm a dániai választ is. Jó neked. Akkor még gyűjtök, de akkor is megyek:))) Amúgy a bicikli nem hülyeség, vagy de? :)

2014. szept. 24. 16:51
 17/36 anonim ***** válasza:

A bicikli nem hülyeség, de nem tudod mindig vinni magaddal.

A nyelvhez legalább egy évet kell tanulni. Ha tényleg akarsz jönni, akkor gyűjts sooook sok pénzt, és addig iratkozz be nyelvtanfolyamra.

2014. szept. 24. 16:53
 18/36 anonim ***** válasza:

Hát pedig mosogatáson vagy gyári munkán kívül nem igazán fogsz mást találni. Maximum, ha van kint ismerős és be tud szervezni egyéb,társalgást nem nagyon igénylő munkára.

Amúgy miért oda akarsz menni? Oké,hogy jó a fizetés, de a kiadás is arányosan nő vele.

2014. szept. 24. 17:20
 19/36 anonim ***** válasza:
58%
Gyári munkát sem fogsz találni! Az én párom svéd és évekig nem talált munkát. És hol laknál 1 hónapig? Nekünk 5000 kr a lakbér 1 hónapra. Bicikli? Szeretsz esőben is bicajozni?
2014. szept. 24. 19:20
 20/36 A kérdező kommentje:
Olyan támadóan álltok meg negatívan ehhez, de azért köszönöm a választ. Hol laknék? Nem tudom. Albérletben, persze mielőtt kimennék keresnék itthonról, gondolom ez lehetséges. Láttam svéd munka közvetítő irodát. Gondolom albérlet közvetítés sem lehetetlen :) Van ismerős, de távoli és nem városban lakik. Miért oda? Azért, mert tetszik. London is tetszik. El akarok innen menni, mert a jelenlegi életem nem túl boldog :) Nem tudom, régi dolog ez nálam. Biciklit akkor használnék ha nem esik, amúgy láttam már esőbe biciklit :D
2014. szept. 24. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!