Svájcba kell útlevél?
Nem EU tagallam, de resze a schengeni megallapodasnak, es ezert nem szukseges az utlevel (eleg az ujtipusu kartya formaju szemelyi igazolvany) EU-s allampolgaroknak, igy magyar allampolgaroknak is.
Tehat ha magyar allampolgar vagy, akkor nem kell, viszont szukseges ervenyes allampolgarsagot is igazolo (nemcsak szemelyazonossagot!) okmany, tehat szemelyi igazolvany (jogositvany nem eleg!).
Az utolsónak üzenem hogy Svájc nem része schengeni egyezménynek csak van érvényes megállapodása Magyarországgal hogy elfogadják a szimpla személyit.
Cca. egy hónappal ezelőtt a határon simán megállítottak minket és kérdezősködtek is...
Azért szeretem ezeket a kérdéseket, mert megmutatják, hogy az átlag magyar mennyire tudatlan az EU csatlakozás előnyeit illetően.
Nem, nem kell útlevél.
Tíz éve legalább nem kell...
Pici javítgatások! Svájc 2008 óta alkalmazza a schengeni egyezményt, ellentétben az egyik válaszoló közbeszólásával.
A másik pedig az, hogy BÁRMILYEN érvényes személyi igazolvánnyal (még ideiglenessel is) be lehet utazni, csak javasolt a kártya formátumú.
2008-ban csak azért csináltattam útlevelet mert Svájcba mentünk, Franciao.ból mentünk át meg se állítottak, teljesen felesleges volt az útlevél.
Annyit hozzátennék h francia rendszámú autóval voltunk, tehát nem tudom h ha magyar lett volna, megállítanak-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!