Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliában megyek?!

Angliában megyek?!

Figyelt kérdés
Angliában keresek 3 vagy 2 szobás lakást vagy házat bérelni olcsón? Illetve olyan munkát amihez nem kell annyira tudni angolul? Lécci segítsetek és előre is köszi az értelmes válaszokat!

2014. szept. 9. 17:58
 1/6 anonim ***** válasza:
82%

Nehari, de senki nem fog a feneked alát tolni mindent. Ez nem is így működik.

Itt egy weboldal, nézegess, keresgélj.

[link]

2014. szept. 9. 18:09
 2/6 anonim ***** válasza:
71%

"3 vagy 2 szobás lakást vagy házat bérelni olcsón? "

Olcsón nem fogsz kapni. Vagy drágán bérelsz, vagy ku*va drágán. London a legdrágább, máshol olcsóbb. Londonban egy 2 szobás lakás 1200-1500 font+rezsitől indul. Vidéken már 400-800+rezsiért is lehet találni.

Lakásról viszont 6 hónapig ne is álmodj, mert lakásbérléshez angliai főbérlőtől referencia, angliai munkahely igazolás, és megfelelő fizetést várnak el. Eleinte csak szobát fogsz tudni bérelni.

"Illetve olyan munkát amihez nem kell annyira tudni angolul?"

Az ilyen munkák minimálbért fizetnek, azaz 2-3 szobás lakásról ne is álmodj, mert minimálbérre senki sem fog neked kiadni még egy olcsóbb lakást sem, mert általánosságban a fizetésed max. 30-40%-ig adnak ki lakást, azaz minimálbérrel maximum egy 300-350 fontos lakás jöhetne szóba, ennyiért meg még északon is csak 1 szobás lakást kapni.

2014. szept. 9. 18:30
 3/6 anonim ***** válasza:
79%
Hát ne haragudj, de azt se tudod, hol kell lakást, munkát keresni, angolul se tudsz, akkor egész pontosan miért is akarsz kijönni? Idegen országba költözéskor azért nem árt kicsit talpraesettnek lenni és nem várni a sültgalambot. Na mindegy, biztos nem tartod értelmesnek a válaszom.
2014. szept. 9. 18:33
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nos én segítek neked. Válaszolok a kérdésedre.

Anglia hatalmas! Szóval kezdésnek el kéne döntened, hogy Anglián belül mégis hova akarsz menni. Mert ugye nem csak London város van..

De menjünk tovább.

2 vagy 3 szobás lakást egyenlőre neked felejtős.

Ugyanis lakást csak 2 esetben tudsz egyből bérelni.

Az egyik lehetőség: Minimum 6 hónap bejelentett munkaviszony.

a másik lehetőség. Minimum 6 havi deposit + 1 havi aktuális albérleti díj, és keresni egy olyan személyt aki minimum 6 hónapja kint él/dolgozik és referenciát ad neked. Vagyis az illető garanciát vállal érted.

Természetesen a lakásbérlés nem csak ennyiből áll. Első körben fizetni kell az ügynökségnek ellenőrzési, és szerződési kötési díjat. Ez a pénz változó lehet. Van ahol 100 font van ahol elkérnek 200 fontot is. Ezt nem kapod vissza. Ezért megdolgoznak (na jó más néven lehúznak, bizony Angliában is vannak ilyen érdekes dolgok) Ilyenkor ellenőrzik, a banki adataidat (vagyis, hogy leellenőrzik, hogy tényleg az adott banknál amit megadtál vagy, és tényleg rendszeres átutalásod van. (nem a bankszámládba néznek bele, csak alapinfót kérnek, és kapnak) Kérnek a munkahelyedtől is referenciát. stb..

Szóval lakást egyenlőre nem fog menni. De szobát tudsz bérelni, ahhoz csak tőke kell.

Munkáról:

Vannak olyan munkák ahol nem kell annyira tudni angolul. De az ilyen munkákhoz protekció kell.

A legtöbb munkához kell valamennyi angol tudás, hiszen senki nem fog veled magyarul beszélgetni.

Főleg mostanában, hogy kezdik szigorítani a szabályokat különös hangsúlyt fektetnek arra, hogy olyan bevándorlókat várnak akik tudnak angolul..

2014. szept. 9. 18:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi az értelmes válaszokat és én nem arra gondoltam hogy mindent mondjatok vagy ahogy az első komment szól mindent a seggem alá toljatok. Csak annyit ha tudtok esetleg ajánlani mondjuk lakás akkor mondjátok.
2014. dec. 7. 15:15
 6/6 anonim válasza:

Szia, nem tudom, hogy aktualis-e meg a kerdesed, de azert le irom.

2eve elek kint Angliaban, es kepzeld 3szobas hazban a csaladdal.mivel 17vagyok eddig nyaranta dolgoztam csak, ahol nevelo apam. Nem Londonban, sem mas nagyobb varosokban, Batley-ben, egy kis nyugis varos, tele Pakisztannal es mas nemzetisegu bevandorloval, nagyon szeretem egyebkent, semmi penzert nem mennek vissza Magyarorszagra... Leg fo kepp a megelhetes miatt. Egyebkent mi 100fontot fizetunk a hazra hetente,( mindjuk a landoros szerelmes anyamba, szoval neha meg annyit se kerxd) ja es a munkarol annyit, hogy nem angoloknal dolgozunk, hanem Pakisztanoknal! Egyalltalan nem lehuzosak, se nem vernek at, minimalis angollal is nagyon jol el vagyunk veluk:) egyebkent 2.000ft-os oraberben dolgoztam, nevelo apamek 3.000ft, szoval eleg jo...

2015. máj. 6. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!