Berlinben nehéz munkát találni?
A "cuki állatos" vagyok:
ha beszélsz angolul, főleg ilyen jól, akkor nem lesz nehéz megtanulnod németül, és ezt a munkaadód is tudja, sok helyen a cég ki is fizeti neked a nyelviskolát vagy a tanárt. De mindenképpen meg kell majd tanulnod németül, akkor is, ha az angol kell a munkához. Sajnos a németek eléggé megkövetelik ezt. Itthon sok külföldi ismerősöm 10 év után se tud rendesen magyarul kommunikálni, és nem érdekli sem őt, se a céget, ahol melózik. Vicces! Budapesten jobban tolerálják ezt. Vicces, mikor a Sotén végzett svéd srác 5 év után se tud velem magyarul beszélgetni.
A magyar diplomát nagyon szeretik. Egyik ismerősöm 7 év után sikeresen lediplomázott a Sotén, mint orvos, beszélt németül, erre nulla gyakorlattal kapott egy ajánlatot kint mint háziorvos, ehhez 5 ezer eurós kezdő fizetéssel+autó+családi ház. Másik ismerősöm mérnök kint, ő angolul beszélt, mikor kiment (ennek 2 éve, most már tud németül). Másiknak nincs diplomája, de angollal is felvették valami ruhás boltnak a kirakatát rendezni. Azt sajnos nem tudom megmondani neked, hol kezdj keresgélni, de abban biztos vagyok, hogy ha van egy jó diplomád és beszélsz rendesen angolul, akkor kapni fogsz állást Berlinben. Eddig az én ismerőseim közül akik nekivágtak Berlinnek, egyik se jött még vissza. Én azt tanácsolom, hogy hajrá! :) ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!