Berlinben nehéz munkát találni?
Nem működik nekem a link amit dobtál, csak
ezért kérdezem
Attól függ konkrétan Németországra gondol, Európára, a világra?
UI: Nem tudom, hogy ki küldött neked linket, de én biztos nem.
Igazából én így is úgyis Berlinbe megyek, elsősorban Németország és Ausztria érdekel, de attól szívesen meghallgatom a véleményedet, hol érheti meg jobban dolgozni, Németország, Európa és a világ más részein is.
Ami a linket illeti: oké, akkor más küldte ezek szerint
Berlin k'rva jóóóó!!! Imádom!!! Szoktam kimenni haverokhoz. Az albérlet kb 500 euró, a kaja nagyon olcsó, én 35 euróért hoztam haza szalámikat, sajtokat, söröket, csokikat és chipseket 6 ember számára. Meg még mást is. A ruhák is olcsók. A taxi is olcsó, a tömegközlekedés nagyon jó, pl. péntek, szombat és vasárnap 1 bérlettel ketten utazhatnak.
Ha van diplomád és beszélsz németül, akkor tuti ügyed van, kint szeretik a magyar diplomát. Ha nincs diplomád se gond, csak beszélj németül, mert azt viszont nem szeretik, ha nem tudsz. Az angollal is el tudsz helyezkedni, ott a buszsofőr is beszél angolul, a belvárosban kimondottan vannak olyan munkák, ahol angolul kell tudni, mondok egyet, ha jól rémlik a Gucci vagy valamelyik hasonló luxus márka is keresett női eladót, és csak angol tudással.
Az albérleteknél megjegyzem, hogy a belvárosban azt hiszem már inkább 800-1500 euró egy lakás, a kinti városrészek olcsóbbak, de azért én nem élek ott, de elmondások szerint nekem így rémlik. Egyik ismerősöm úgy 20 percre lakik a belvárostól (2 átszállással van bent) ő 500 eurót fizet mindennel együtt egy két szobásért, de egy másik ismerősöm 1500 eurót a belvárosban, a tévétoronynál.
Én is gondoltam már rá, hogy kimegyek. Mert tiszta, azt nem mondom, hogy a németek barátságosak, de Berlinben alig él már igazi német, szinte mind lengyel, török meg sok az afrikai. De viszont sok a többi európai is, tehát valóban cosmopolitan.
Illetve ilyen, hogy 30 euró egy havi szolárium bérlet, ezért annyit mész amennyit akarsz, a kondi fél évre 150 euró, és nagyon jók - lehet, ezek téged nem érdekelnek, csak hogy lásd, mennyire más az itthoni viszonyokhoz és árakhoz képest.
Ha jól rémlik a minimálbér nettó 1200 euró, ebből te kb 800-at kapsz meg. De ezt azt hiszem emelték vagy emelni fogják, és 800 helyett 1200 eurót kapsz kézbe. Diplomával 5000 euró a fizetés, de ezt is fél évente emelik.
Remélem segítettem, és jól mondtam mindent, lehet néhol kicsit tévedek.
Ja, és vicces, hogy a külváros tele van nyuszikkal és őzekkel, meg borzokkal, sünikkel. Mint egy vadaspark. Hol látni ilyet Budapesten? Megjegyzem, az egész város parkosított, ezért lehet ennyi állat, plusz senki se bántja őket. Nagyon cukik!
Akkor Európa nem tudom, hogy mennyire vagy a multikulturalizmus híve, de ez alapján leginkább falvakat, határ menti országrészeket ajánlanék, semmiképpen sem Berlint. Németországnak megvan az a jó tulajdonsága, hogy egy falusi és egy Berlini bére között nem sok különbség van. Tudva azt, hogy bevándorló vagy robotmunkát fognak rád bízni (valószínű) mert neked is csak a fizetés számít és valószínű az is jobb mint amit ithhon kapnál. Ugyanez vonatkozik egész Nyugat-Európára, főleg Angliában sok a néger/ázsiai stb.
Svájc is egy jó ötlet, de nem EU-tag és nagyon nehéz állampolgárságot szerezni.
Amerikát a politikai cirkuszok miatt nem ajánlom, és ott van még Kanada is, de oda nagyon nehéz bejutni.
A multikulturalizmus és a KISEBBségi létet kell elfogadnod a kivándorlás esetén.
(Én Pesten élek.)
Egyes! Köszi, írtad hogy:
"ez alapján leginkább falvakat, határ menti országrészeket ajánlanék"
ezt még eddig nem hallottam mivel jobbak konkrétabban a határ menti részek, vagy a határ menti falvak mint berlin?
Igen tudom, hogy kisebbségben leszek ott, voltam már egyszer kinn németeknél összesen vagy 3-4 hónapot dolgozni meg egyéb szakmai ügyekben (de eddig mindig visszajöttem) és tudom hogy gyakran "scheisse Auslander"
leszek. de engem ez már nem érdekel, mert ha itt maradok akkor meg éhen fogok halni vagy idegileg teljesen tönkre fogok menni a létbizonytalanságtól, a határt most értem el ebben...
Svájc egyébként tényleg jobban megérni, voltam már ott én is, ami ott nem tetszik a vízum, munkavállalási engedély stb. ezek miatt eléggé ki lennék szolgáltatva.
ÓÓÓ Kanada:)
Igen oda én is szívesen, de valóban nehéz bejutni, és másik földrészre településhez már azért elég komoly induló tőke is kellene.
USA kicsit tényleg gáz politikai szempontból, plusz ha ott az embert véletlenül kirúgják, akkor gyakorlatilag csomagolhat is azonnal haza...
Hetes! Nagyon köszi a kimerítő választ, a cuki állatkáknak én is nagyon örülök:) szeretem az állatokat:)
Viszont egy gond van: Angolul jól beszélek, felsőfok körül, de németül inkább csak alapszinten. Eddig mikor kinn voltam mindig ilyen nemzetközi helyeken dolgoztam ahol angolul kellett beszélni. Diplomám van.
Mit gondolsz így a melótalálási esélyekről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!