Milyen hely Bukarest?
Mert tervezünk egy kis kiruccanást, szóval elmegyünk vonnattal, városnézés, terra park, kb három éj. Azt szeretném kérni hogy letudnátok írni a föbb látványosságokat hogy miket érdemes megnézni?
U.I: meg szeretném kérdezni hogy ott olcsóbbak a dolgok pl a ruhák mint nálunk?
Azt gondolom, az iménti válaszadók méltatlanok az utazás kategóriához.
Hülyegyekek.
Bukarest egy megnézhető balkáni város, amit el lehet tölteni hasznosan is, bár azt is tudnod kell, az egész Balkánon nincs még egy olyan ramaty nagyváros, mint az.
De attól még megnézhető.
En 12 evig eltem Bukarestben... nem az a kimondott turista celpont, de nem olyan rossz hely, mind egyesek el akarjak hitetni veled. Valamikor Kis Parizsnak hivtak, es nem ok nelkul. Biztonsagosabb, mint Budapest (vagy az europai nagyvarosok legtobbje), es jo az ejszakai elet. Persze a gettokat keruld el. :)
* Lipscani negyed (N44.4318, E26.0989) - regi es hangulatos negyed, Bukarest egyetlen "ovarosnak" tekintheto resze. A kornyeken meg megnezheto az Egyetem ter (Universitate), Cismigiu park, Unirii ter, Parlament epulete.
* Grigore Antipa termeszetrajzi muzeum (N44.4533, E26.0849), kotelezo megnezni :) bar igy nyaron nagyon sokan vannak... mellette van a Parasztmuzeum es a Geologiai Muzeum
* Herastrau Park (N44.4691, E26.0799), mellette a Diadaliv es a Falumuzeum
Persze attol fugg, hogy mi erdekel. :) Muzeumok, parkok, tortenelem, templomok, vasarlas... ha tudsz mondani valami kozelebbit, akkor segitek.
Van egy varosnezo busz, ami a Herastrau-tol az Unirii-ig megy, idengenvezetovel meg mindennel, de eleg draga.
Bukarest mellett ott van me'g a Mogosoaia palota (N44.5275, E25.9925), amit esetleg erdemes megnezni.
Taxiba NE uljetek, meg akkor se, ha az eletetek fugg tole. Busszal, metroval barhova el lehet jutni.
Rengeteg a kobor kutya, jo ha van nalatok egy gaz spray, vegso esetben egy ultrahangos riaszto.
Az elelmiszerek, szolgaltatasok olcsobbak (pl buszon egy utazas 90 Ft-nyi osszegnek felel meg), de a ruhak, konyvek, elektronikai eszkozok nem olcsobbak.
Jo utat. :)
5-ös nem tudom mivel biztonságosabb,sokkal gázabb részei vannak mint Pestnek.De tudom mai itt van az minden rossz.na mind1.
Én voltam már párszor és most eléggé szépülget,épülget.Elindult egy felújítási folyamat.Egyszer érdemes megnézni,de Budapesthez képest lófing.Se hegy, se folyó és kevés a szép régi épület.De egyszer érdemes megnézni,max nem mész többet. :)
Egy nagy szar az egész! Én egyszer voltam ott, de soha többet nem kérek belőle!
1) tele van az egész város panellal
2) szörnyen szarok az útak
3) tele van cigánnyal
4) mocskosak az utcák és a sikátorok
5) nagyon rossz a levegője
6) + román - ez mindent elárul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!