Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliában élő magyarok! Ki...

Angliában élő magyarok! Ki melyik településben él? Remélem jó helyre írom a kérdésemet.

Figyelt kérdés

Sokan éltek kint Angliában, viszont én konkrét településekre volnék kíváncsi, hogy mégis merre laknak magyarok. Sokan Londonba mennek de azon kívül TI hol éltek?

Senki életében nem akarok vájkálódni, csak érdekelne, hogy kinek mi a tapasztalata azzal a környékkel, ahol él meg ilyesmi. :)

2014. aug. 5. 17:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Én már írtam, hogy Swindonban élünk. Bristol viszonylag közel van hozzánk. Mi lassan 7 éve élünk itt, és mi is idén kezdtünk azon agyalni, hogy kéne egy lakást venni. De ugye a legolcsóbb kis lakás is 110 ezer font, ami baromi sok pénz.

Mi hitelt vennénk fel, de nemrég érdeklődtünk, és a jelenlegi 20 ezer fontunk kevés depositnak, így nem kapnánk hitelt. Azt tanácsolták, hogy legalább 30-40 ezer fontot spóroljunk össze. Hát nem könnyű, még úgy sem ha jó fizetése van valakinek.

Ha neked van egyszerűbb, jobb ötleted a lakásvásárlással kapcsolatban akkor szívesen fogadom a tanácsot.

2014. aug. 18. 14:42
 12/22 anonim ***** válasza:
Jaj, ne már, ne védekezz máris, még se le hurrogtunk :D Részemről nem is foglak, mert az álmok kellenek, azok visznek előre!!!! Nekünk is meg vannak, de már a visszaútra :) Sok szerencsét és kitartást! :)
2014. aug. 19. 14:36
 13/22 A kérdező kommentje:

Nem védekezni szándékoztam, csak ismerem már pár éve ezt az oldalt. :D :D :D

Én úgy tudom, hogy ha ingatlant akarsz vásárolni, akkor legalább 3 évig Angliában kell élned (hogy lássák, h dolgozol és nem árt ha valamit már vettél hitelre, pl. egy hűtőt és be tudod mutatni, hogy rendesen törlesztetted azt), valamint a kiszemelt ingatlan legalább 10%-át le kell tudnod tenni önerőből. De ebben most nem vagyok biztos, mert ezt nem mostanság olvastam (azóta gondolom változtak a dolgok) no meg lehet rosszul is emlékszem.

Nyilván ti jobban tudjátok, hogy hogyan megy ez, nekem még nincsenek tapasztaltaim. :) De beszélhetünk erről is, érdekel minden Angliáról. :) :D

2014. aug. 20. 15:18
 14/22 A kérdező kommentje:
Preston nagyon tetszik amúgy. :)
2014. aug. 21. 01:24
 15/22 A kérdező kommentje:
Swindon és Leeds is tetszik naaaagyon. Haha, bőség zavar! :D
2014. aug. 21. 01:32
 16/22 anonim ***** válasza:

Igen, mindenképpen olyan helyre költözz, ahol van ismerős vagy olyan, akire számíthatsz.

Minden városnak vannak jó és rossz részei. Ha ott élsz, majd kitapasztalod melyek ezek. Mint ahogy azt is, hogy nektek érdemes-e itt házat venni, vagy inkább spórolsz ahhoz, hogy valahol máshol új életet kezdhess. Ezt majd ti érzitek. Lesznek majd elsöprő élményeitek, pozitív benyomások, de pofonok, és megdöbbentő dolgok is fognak érni, mint ahogy bárhol. Ezek ismeretében fogtok - majd helyesen - dönteni. A házvásárláson még ne törd a fejed, lehet, hogy le sem telepedtek itt, mint ahogy mi sem :) Money saving - ez legyen a mottó :D

És ahhoz a mondathoz, hogy alaposan fel kell készülni, annyit fűznék, hogy nem tudsz megfelelőképpen felkészülni. Ez egy másik világ, más gondolkodással. Annyira kell csak felkészülnötök, hogy megfelelőképpen beszéljétek az angolt. A megfelelőképpen pedig az, hogy megértsétek amit kérdeznek és tudjatok is válaszolni rá. A tudásotokat az angol nyelvű filmeken és a bbc adásain tesztelhetitek. Ha csak kicsit értitek, még tanuljatok. És legyen elég pénz a zsebetekben.

2014. aug. 22. 12:29
 17/22 A kérdező kommentje:

Nem a lakás vásárlás az elsődleges, csak néha picit álmodozok. :) No meg azért csak szétnézek, nem árt azért tisztában lenni azzal, hogy mi mennyibe kerül.

Mi Debrecenből költözünk Budapestre. Amiket hallottam kinti magyaroktól (hogy fel kell dolgozni, hogy egyedül vagy, nem találsz egyből munkát stb...), azokat itt Budapesten mi már mind megtapasztaltuk, szóval attól spec nem félünk, hogy nem fogjuk kint bírni a strapát. Tudjuk, hogy más világ de azért érdeklődni nem árt, abból még baj nem volt. :)

2014. aug. 22. 12:49
 18/22 anonim ***** válasza:

Budapesttől talán annyiból tér el a dolog, hogy itt nehezebben kapsz segítséget, míg otthon azért csak akad, aki kisegít pár forinttal. Tartalékolnod kell arra az esetre is, ha nem jönne össze, mert haza is kéne jutni. Így pár ezer forintot el kell menteni vészhelyzetre.

Én azt láttam eddig, hogy aki 1 hónapon belül nem kap melót indulásból, az megy haza. Nem azért, mert nem bírja a strapát, hanem azért, mert elfogy a pénze.

A házvásárlás is megvalósítható, nekünk 6 évünkbe került.

És igen, nagyon fontos a környék, így én is azt javaslom, tényleg olyan helyen kezdj, ahol szivesen maradnál is.

2014. aug. 22. 15:26
 19/22 anonim ***** válasza:

"Én úgy tudom, hogy ha ingatlant akarsz vásárolni, akkor legalább 3 évig Angliában kell élned (hogy lássák, h dolgozol és nem árt ha valamit már vettél hitelre, pl. egy hűtőt és be tudod mutatni, hogy rendesen törlesztetted azt), valamint a kiszemelt ingatlan legalább 10%-át le kell tudnod tenni önerőből."

Hát ennél sokkal többet követelnek.

Mi már lassan 7 éve élünk kint, ugyanazt a lakást béreljük 7 éve. Vettünk már hitelbe (autót) de már rég kifizettük. Ha csak a 10%-át kérnék akkor már rég vehetnénk házat, de mint írtam a 20 ezer font is kevés. Mi 110 ezer fontos házat találtunk ami tetszik is nekünk (és ez fontos, mert Angliában, hogy is mondjam.. borzalmas a házak állapota. Vagy penészes, dohos, büdös, vékony falakkal, szóval nem a legjobbak) és a bank szerint kevés a 20 ezer font deposit.. Nekik 30-40 ezer kéne.. De ez rengeteg pénz. A 20 ezret is éveken át kuporgattuk. Hát van elkeseredés, mert az angol kollégánk nemrég vettek lakást banki hitellel, és mesélték, hogy keményen "átvilágították őket" Még az egészségügyi állapotukról is papírt kértek..De reménykedünk, hogy eljön az idő amikor nem albérletbe dobok ki havi 800 fontot, hanem banki hitelbe..és így egyszer a sajátunké lesz.

2014. aug. 22. 15:39
 20/22 A kérdező kommentje:

Na nekünk itt Budapesten sem segít senki. :D Itt is évek óta csak magunk vagyunk, szóval ez már nem fog megérinteni. Hehe. :) Nekünk bőven elég egy kisebb város, még Bristol is nagy tán. Szeretünk túrázni stb de mivel ott is dolgozni kell, no meg még ki tudja mennyit leszünk szükségesek utazni A pontból B pontba... nem az lesz az elsődleges, hogy bejárjuk az egész várost.

No igen, ezért mondtam illetve írtam, hogy én csak olvasgattam erről, hogy mások mit írtak de csak furcsálltam, hogy ilyen könnyedén biztos nem lehet lakást venni. Az pedig, hogy mennyire faggatják ki az embert... hmm, ez talán bankfüggő is lehet picit. Azt tudom, hogy sok mindent kérdeznek. A régebbi törlesztéses dolgot pedig azért írtam, mert állítólag az kis segítség, hogy anno is fizettél valamit rendszeresen havi szinten de ennyi. Szóval max egy kis löket, hogy mégis csak adjanak hitelt. :) Remélem azért előbb-utóbb sikerül, de megértem teljes mértékben az elkeseredést!

2014. aug. 23. 19:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!