Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mi volt a legtávolabbi hely,...

Mi volt a legtávolabbi hely, amit eddig a Földön egy adott pontból láttál?

Figyelt kérdés

Olyan emlékezetes élményekre gondolok itt például, amikor az ember egy magasabb ház tetejéről, domb, vagy hegy csúcsáról egy nagyon messzi hegyet, helységet vagy épületet pillant meg, természetesen nagyon tiszta időben, igen szerencsés látási viszonyok mellett.

Számomra felejthetetlen, amikor a kőszegi-hegységben az Óház-kilátóból északi irányba kémlelve megláttam a hegyen soproni tv-torony jellegzetes antennáját (60km). Ugyaninnen a Somló-hegyet is láttam. Vagy amikor Győrből a tv-toronyból a Pozsony mögötti Kis-Kárpátok vonulatai bukkantak elő (kb. 90 km). De Graz mellett, a Schöckel tetejéről a Raxalpe havas csúcsai is lenyűgözőek voltak, légvonalban legalább 120 km távolságból.

Szívesen olvasnám a ti élményeiteket is!

2010. jan. 11. 21:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

A chicagoi Sears Tower tetején lévő kilátóból tiszta időben el lehet látni 60-70 kilométerre is. Nem volt semmi, Illinois, Indiana, Wisconsin, és Michigan államokat látni, mivel Chicago gyakorlatilag államhatár.

Ezen kívül egy jobb távcsővel fényév-százmilliókra látni...

2010. jan. 13. 08:00
 12/16 anonim ***** válasza:
Calais-ból Dover-ba.
2010. jan. 16. 16:07
 13/16 anonim ***** válasza:
Calais-ból Dover-ba.ez eszembe se jutott.50 km.csak nem kamionos vagy te is kedves utolsó?tényleg szép és érdekes látvány.
2010. jan. 18. 17:23
 14/16 A kérdező kommentje:

Ma olvastam egy nagyon érdekes cikket, amely éppen a témához kapcsolódik:

[link]

2010. jan. 19. 08:56
 15/16 anonim ***** válasza:

"Calais-ból Dover-ba.ez eszembe se jutott.50 km.csak nem kamionos vagy te is kedves utolsó?tényleg szép és érdekes látvány."

Majdnem. Apum kamionos és egyszer elvitt magával.

2010. jan. 19. 18:21
 16/16 anonim válasza:
Én az ablakomból látom a csillagokat, na azok sincsenek közel :)
2010. ápr. 16. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!