Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mi volt a legtávolabbi hely,...

Mi volt a legtávolabbi hely, amit eddig a Földön egy adott pontból láttál?

Figyelt kérdés

Olyan emlékezetes élményekre gondolok itt például, amikor az ember egy magasabb ház tetejéről, domb, vagy hegy csúcsáról egy nagyon messzi hegyet, helységet vagy épületet pillant meg, természetesen nagyon tiszta időben, igen szerencsés látási viszonyok mellett.

Számomra felejthetetlen, amikor a kőszegi-hegységben az Óház-kilátóból északi irányba kémlelve megláttam a hegyen soproni tv-torony jellegzetes antennáját (60km). Ugyaninnen a Somló-hegyet is láttam. Vagy amikor Győrből a tv-toronyból a Pozsony mögötti Kis-Kárpátok vonulatai bukkantak elő (kb. 90 km). De Graz mellett, a Schöckel tetejéről a Raxalpe havas csúcsai is lenyűgözőek voltak, légvonalban legalább 120 km távolságból.

Szívesen olvasnám a ti élményeiteket is!

2010. jan. 11. 21:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%

nekem az,mikor a lakóhelyemről(vagyis volt lakóhely:sarkad)

tiszta időben látni lehetett az erdélyi hegyeket.kimentünk a köröspartra,felálltunk a gátra és látni lehetett a hegyeket.csodás volt.imádtam nézni.főleg hogy az alföldön ugye nem látni sűrűn ilyet:-))

ez kb. 400 km.

2010. jan. 11. 22:41
 2/16 anonim válasza:
42%

Ó persze, hazudni én is tudok :D

Kántorjánosiból láttam Moszkvát. Igaz csak 5000 km :):)

2010. jan. 11. 22:45
 3/16 A kérdező kommentje:
Az elsőt simán elhiszem, még ha a 400 km-t túl soknak is találom. De vannak ott közelebb is magas hegyek, keleti-délkeleti irányban. Nagyon szép látvány lehetett!
2010. jan. 11. 23:04
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az tetszett nagyon, amikor az Eiffel-torony tetejéből kinéztem, sajnos ilyen pontosan nem tudom betájolni, hogy milyen messzire láttam el, mert nem ismerem ennyire azt a környéket. Valamint, igaz nem ez a kategória, de amikor Dublinból jöttem haza repülővel, és felszállás után rögtön átrepültünk a tenger fölött Anglia felé, és ahogy lenéztem, láttam a rengeteg pici hajót, és kompot, amik a tengeren mentek, az is szép volt, illetve ugyanezen az úton a naplemente volt gyönyörű, amikor nekünk fönt még világos volt, de lent már sötét, hát az is szép volt:) (Ja és a nap távolsága 150millió km, szóval én nyertem:D )
2010. jan. 11. 23:53
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszi az élménybeszámolót! Ez aranyos, bár a Szíriusz messzebb van :) Azért is írtam a bevezetőt, hogy ne a Fiastyúkkal viccelődjetek. Meg nem is az a cél, hogy túllicitáljátok egymást, hanem maga az élmény varázsa, ami szerintem felejthetetlen. Az a tudat, hogy amit most ebben a pillanatban itt látok, az nagyon messze van, és ott is zajlik az élet. Amikor például a "messzi" Grazból megpillantottam a Schneeberget, arra gondoltam, hogy ugyanennek a hegynek a körvonalait már a szülővárosomból, Győrből is lehet látni, ha valakinek szerencséje van egy tiszta naplementénél...
2010. jan. 12. 00:00
 6/16 anonim válasza:
69%
Nekem az volt az egyik legnagyobb ilyen élményem amikor kinéztem az ablakon és láttam a szomszédot. Volt vagy 50 méter. Csodálatos élmény volt, amint a lemenő nap fénye beragyogta a kis faházikót és az öreg néni rám mosolygott amint észrevette, hogy bámulom őt.
2010. jan. 12. 00:20
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Meteorák valamelyik kolostora - Görögország

Oda felmászni is egy élmény, ha nem vagy hozzáedzve xd

2010. jan. 12. 00:29
 8/16 anonim ***** válasza:
54%

Alföldi gyerek a budai hegyekben.

Ú, milyen messzi ellátni Pestre, és olyan mint egy térkép.

:)

2010. jan. 12. 10:06
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

már bocs de én se vádoltam hazugsággal senkit!!!

aki nem hiszi kérdezzen utána.simán lehet látni a hegyeket ha tiszta az idő.nem azt mondom hogy tisztán,de látni lehet.és nagyon szép!!!!!

első voltam.ja!és a km-t én is egy útvonaltervezővel néztem meg.légvonalban biztos nem annyi.

2010. jan. 12. 10:56
 10/16 hayabusa válasza:
100%
Kékesről a Tátra.Gyönyörű volt!
2010. jan. 12. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!