Mi volt a legtávolabbi hely, amit eddig a Földön egy adott pontból láttál?
Olyan emlékezetes élményekre gondolok itt például, amikor az ember egy magasabb ház tetejéről, domb, vagy hegy csúcsáról egy nagyon messzi hegyet, helységet vagy épületet pillant meg, természetesen nagyon tiszta időben, igen szerencsés látási viszonyok mellett.
Számomra felejthetetlen, amikor a kőszegi-hegységben az Óház-kilátóból északi irányba kémlelve megláttam a hegyen soproni tv-torony jellegzetes antennáját (60km). Ugyaninnen a Somló-hegyet is láttam. Vagy amikor Győrből a tv-toronyból a Pozsony mögötti Kis-Kárpátok vonulatai bukkantak elő (kb. 90 km). De Graz mellett, a Schöckel tetejéről a Raxalpe havas csúcsai is lenyűgözőek voltak, légvonalban legalább 120 km távolságból.
Szívesen olvasnám a ti élményeiteket is!
nekem az,mikor a lakóhelyemről(vagyis volt lakóhely:sarkad)
tiszta időben látni lehetett az erdélyi hegyeket.kimentünk a köröspartra,felálltunk a gátra és látni lehetett a hegyeket.csodás volt.imádtam nézni.főleg hogy az alföldön ugye nem látni sűrűn ilyet:-))
ez kb. 400 km.
Ó persze, hazudni én is tudok :D
Kántorjánosiból láttam Moszkvát. Igaz csak 5000 km :):)
Meteorák valamelyik kolostora - Görögország
Oda felmászni is egy élmény, ha nem vagy hozzáedzve xd
Alföldi gyerek a budai hegyekben.
Ú, milyen messzi ellátni Pestre, és olyan mint egy térkép.
:)
már bocs de én se vádoltam hazugsággal senkit!!!
aki nem hiszi kérdezzen utána.simán lehet látni a hegyeket ha tiszta az idő.nem azt mondom hogy tisztán,de látni lehet.és nagyon szép!!!!!
első voltam.ja!és a km-t én is egy útvonaltervezővel néztem meg.légvonalban biztos nem annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!