Kezdőoldal » Utazás » Európa » Utazási irodával vagy saját...

Utazási irodával vagy saját autóval mennétek?

Figyelt kérdés
Nászútra készülünk és nem tudunk dönteni. Az autó mellett az szól, hogy több mindent meg tudunk nézni, útközben is. Az utazási iroda mellett pedig az, hogy nyugalmasabb. Erdélyiek vagyunk és Horvátországba mennénk. 1000 km a partig az út. Mivel mennétek a helyünkben: saját autó vagy utazási irodán keresztül? Ha vannak jó érveitek pro/kontra, szívesen fogadjuk!
2014. júl. 25. 21:15
 1/9 anonim ***** válasza:

Sosem megyek utazási irodával, mindig egyénileg szervezem az utamat.

És nem autóval, hanem tömegközlekedéssel utazom, hostelekben lakom, és ahogy csak lehet, költséget minimalizálok. Utazási irodával háromszor annyi lenne. (Egyszer kiszámoltattam velük egy utamat.)

2014. júl. 25. 21:45
 2/9 anonim ***** válasza:

Mi is autóval és saját szervezésben szoktunk utazni. Az autózás legfőbb előnye a rugalmasság. Mint írtad is, bárhol meg lehet állni, igényeiteknek megfelelően tudjátok alakítani a programot.

Nem írtad, hogy az utazási iroda milyen közlekedési eszközzel vinne, de gondolom autóbusz. Szerintem a buszozás viszont elég kényelmetlen 1000 km-en (próbáltam néhányszor).

Akkor mennék (mentem) irodával, ha az iroda valami olyan pluszt ad, amit egyénileg nem, vagy csak nehezen tudnék megszervezni. Pl. aktív programoknál, túrázásnál, ha az érkezés nem ugyanoda történik, ahonnét indultatok, akkor jó ha az érkezésnél ott vár a busz. Vagy ha az iroda szakértő idegenvezetőt tud biztosítani egy útra.

2014. júl. 26. 00:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Könnyebb lenne válaszolni, ha megírnátok, hogy mikor mennétek és hová??
2014. júl. 26. 08:55
 4/9 anonim ***** válasza:

Saját szervezésben mennék. Az utazási iroda semmi olyan extrát nem ad hozzá az utadhoz, amit te magad ne tudnál megvenni a neten.

Ráadásul rátesz kb 40-50% hasznot.

2014. júl. 26. 10:56
 5/9 anonim ***** válasza:

Horvátországba mindenképp autóval mennék. Igaz, kicsit messze van, de utazási iroda se hiszem hogy repülővel vinne. És nem hiszem, hogy olyan jó (nyugodtabb) a buszon 50 másik emberrel utazni.

Én csak akkor mennék utazási irodával, ha olyan helyre utaznék, ahova repülővel csak 2-3 átszállással tudnék eljutni, az iroda viszont charterrel kivisz.

Hova mentek Horvátországon belül?

2014. júl. 26. 14:51
 6/9 anonim ***** válasza:

1000km nagyon sok, nem mennék autóval

repcsivel mennék pl. splitbe

kényelmesen

2014. júl. 26. 17:25
 7/9 A kérdező kommentje:
Az autó volt az alapötlet, aztán elkezdtem parázni, hogy vajon találunk-e szálláshelyet, és nem drágábban-e, mint ahogy előre foglalva kijönnénk (ha autóval megyünk, akkor nem ragaszkodunk egy előre megtervezett programhoz, annyit maradunk egy helyen, amennyi jól esik, utána megyünk tovább). Vajon a parkolás idegessége nem nyomja-e rá a bélyegét a napunkra, stb. Azaz: lesz-e olyan nyugodt így a nászút, mint ha utazási irodával mennénk, ahol a kajáláson kívül nincs más gondunk?
2014. júl. 27. 08:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Mindennek neten utána tudtok már itthonról nézni... A parkolásnak is.
2014. júl. 27. 08:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk én nem szeretek csak így a vakvilágba elindulni. Én indulás előtt mindennek utána nézek, hol lehet olcsón parkolni, meg lehet-e venni a belépőket a neten előre, így elkerülve a sorban állást, elolvasom a tippeket, pl hol érdemes jegyet venni, amiről kevesen tudnak, így ott nincs hosszú sor, sose mennék úgy sehova, hogy nincs lefoglalva szállás. Én ilyen vagyok, mások meg jobban szeretik a spontán dolgokat.

Horvátország gyönyörű, ott annyi látnivaló van, hogy ha odamegyünk 5 napra, akkor csak 2 délutánt strandolunk, a többi napon kirándulunk, várost nézünk. Ajánlom, hogy szállást keressetek előre. Ne akkor kelljen keresgélni mikor 1000 km után odaértetek. Másra se vágyik akkor az ember, csak lepakolni gyorsan, elmenni kajálni és pihenni. Nem még akkor járni apartmanról apartmanra, hogy megfelelőt találjon az ember.

Ha szállodát kerestek, ajánlom a booking.com-ot, ha apartmant, akkor az adriatic.hr-t.

Tipp: odafelé álljatok meg a Plitvicei tavaknál, ott meg is lehet szállni akár 1 éjszakára, és másnap bejárni a nemzeti parkot. Nagyon gyönyörű.

Ha vannak kérdéseid Horvátországgal kapcsolatban, szívesen segítek (akár privátban is), már nagyon sokszor voltunk, bejártuk majdnem az egész országot.

2014. júl. 27. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!