Lehet-e utazási irodával úgy lefoglaltatni apartmant, hogy csak kiválasztok egy szimpatikus panziót az interneten és koknkrétan oda akarok menni? Vállalnak-e ilyet, vagy csak a saját jól bevált helyeikre szerveznek?
Figyelt kérdés
Azért érdekel mert olcsó helyeket találok a neten, de mivel nincs nemzetközi utalást bonyolító bankkártyám így előleget nem tudnék fizetni. Ezt szeretném kiküszöbölni utazási iroda bevonásával. Előre is köszönöm.2008. júl. 26. 18:47
1/3 anonim válasza:
Nem vállal ilyet az utazási iroda, hiszen ő nincs szerződve az adott panzióval, apartmannal, így neki onnan nincs "jutalékja". Vagyis lehet, hogy vállalná, mondjuk +20%-ért, úgy meg már lehet, hogy az "olcsó nem is olcsó". Viszont az ismerettségi körödben BIZTOS van olyan, aki rendelkezik dombornyomott vagy interneten használható virtuális kártyával, kérd a segítségét. De ha bemész a bankba, akkor te is tudsz igényelni ilyen kártyát. [Akár ingyen, ha csak egy virtuális kártyát kérsz.]
2/3 anonim válasza:
egyrészről én már többször is foglaltam külföldön szállást (legutóbb 3 hete németországban egy panzióban) és még sosem kértek előleget.
másrészt, meg kell kérdezni tőlük, hogy tudod utalni a pénzt, mert az is lehet egy megoldás. (ahoz bankkártya sem kell, csak be kell sétálnod a bankodba, ha nincs online számlakezelésed)
harmadrészt a magyar kártyákkal amúgy is nehézségekbe ütközik az online fizetés, mert adatlopási szempontból nem számítunk megbízhatónak pl. a ccbill nem fogad magyar kártyát. (leagalábbis én még nem találkoztam olyannal, amit igen)
ha mindenáron valakivel el akarod intéztetni a dolgot, akkor utazásszerverő céget keress, de ők a saját jutalékuk mellett még az adót is rá fogják rakni, úgyhogy annyi az olcsóságnak.
3/3 anonim válasza:
Utazási irodától függ. Inkább kisebb irodába érdemes menni, akik nem maguk szervezik, hanem csak közvetítik az utakat, ott segítőkészebbek az extra kérések esetén. Az ilyen helyeken sokszor maga a tulajdonos ül a pult mögött, aki saját maga dönthet, nem pedig alkalmazott, aki minden szokatlan kérésre rutinból nemet mond, mert fogalma sincs, mit enged meg a tulaj. Nekem már segítettek úgy fapados repjegyet foglalni (ugyanaz volt a problémám, mint neked), hogy odaadtam a készpénzt, és lefoglalták nekem az iroda bankkártyájával. Igaz, korábban fizettem már be náluk utakat, nem voltam vadidegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!