Caorle (Olaszország) vagy Parga (Görögország) jobb hely, szerintetek?
Sziasztok!
Szerintetek a görögországi Parga vagy az olasz Caorle nevű városba érné meg jobban elutazni? Melyik a hangulatosabb?
Külön-külön is örülnék, ha valaki mondana tapasztalatot, vagy véleményt.
Köszönöm előre is!
Köszi a választ! :)
Ha lesz egy kis időd, tudnál róla mondani pár szót? Miért tetszik, miket érdemes megnéznii, stb. :) Megvan az a jellegzetes olasz hangulata a városnak? Velencébe vagy Veronába onnan egyszerűen el lehet jutni?
Caorleban én is többször voltam, viszont Parga az más.
Összehasonlíthatatlanul szebb a táj. Kisebb a strand (mind széltében, mind hosszában),gyorsabban is mélyül. Kisebb a nyüzsgés, kisebb az óváros. Caorléban rengeteg ember hömpölyög a hosszú kilométeres főutcán este 6-tól és a belvárosban nagy a nyüzsi.
Velencébe nem nehéz onnan eljutni. Vagy végig kocsival mész Velencébe (Piazza Roma), ez kb 65 km, vagy elmész kocsival Punta Sabbioni-ig,50km,és onnan hajóval pár km.
Vagy kishajóval, ami közlekedik Caorle és Velence között.
Verona már messzebb van, kb 170km
Köszönöm szépen az összes választ!
Végül nem is én döntöttem, de Caorléra került a választás, holnap este indulunk, szombat reggel érünk oda. A gond az, hogy ez olyan hirtelen jött, hogy nincs még szállásunk. Már többször is indultunk így neki és mindig találtunk, de Olaszországtól azért félek, pláne a főszezon környékén. Ha odaérünk, hol lenne érdemes szállásokat keresni, ami viszonylag olcsó is? 3-an leszünk, valami kisebb is elég lenne.
Köszönöm előre is!
Az olcsót nem ígérem, de keressétek meg a turista infó-központot és ott meglátjátok a napi kínálatot.
Olyan szállást keressetek, amiben benne van az ingyenes "strand-szervíz" és a saját ingyenes parkoló.
(Strand-szerviz = két nyugágy napernyővel a parton)
Amúgy jól választottatok Caorlével!
Este ne hagyjátok ki a sétáló utcát, mert lenyűgöző.
Olcsón kaját a Lidlben tudtok vásárolni. Sok minden olcsóbb, mint itthon.
Ajánlom figyelmetekbe majd az 1 Euros üzleteket is!!
(A sok kacat között lehet igazi kincseket is találni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!