Milyen háború volt Horvátországban?
Nem tudom történelem órán nem figyeltél, vagy nem tanították, de nagyon szomorú mementó
Nem tennéd át a kérdésed a politika rovatba?
Horvát köztársaság függetlenné válása után a szerbek és horvátok összecsaptak, kegyetlen mészárlások történtek.
A szerbek több tengerparti várost romboltak, pl. Zadart, Biogradot, Splitet és Dubrovnikot.
A szerb csapatok a tengerpart mögötti területet elfoglalták (lsd. Szerb Krajina; székhelye: Knin). A horvátok ha jól emlékszem, 1995-ben (?) a Vihar hadművelet keretében visszaszerezték a szerbektől ezen területeket.
Ha jársz Horvátországban, szigorúan tilos (!!!!!) erről kérdezősködni a helyiektől. Sose tudhatod, hogy ki hogyan élte át a háborút.
Nem volt az olyan régen sajnos.
2006-ban jártam Dubrovnikban, akkor még az óvárosban is volt több olyan ház, aminek még a tetejét se állították helyre addig.
Kedves Kérdező!
20 év után is olyan....
Budapesten lehet látni olyan házakat, amelyek 1956 után is "olyanok". Hány éve is volt ??
Kedves Ötödik Válaszoló!
Értem, köszönöm a szíves választ... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!