Angliában tanulók. Ti hogy illeszkedtetek be az osztályba? Bővebben lent...
Januárban költözünk Angliában, így kint fogok tovább tanulni (9.-es leszek). Az angolt annyira beszelélem amennyit a suliban tanultunk.A kérdésem a következő: A kinti velem egykorúak mennyire fognak befogadni ha nem beszélek annyira jól? Valaki aki kint tanul/tanult az tudna nekem segíteni? Ti hogy illeszkedtetek be? Milyen a viszonyotok az osztálytársaitokkal?
köszönöm a válaszokat előre is. :) 14/L
Te nem érted meg, hogy Angliában másképp működik az iskolai rendszer. Itt kint nincs olyan, hogy 9-dik osztály. A korod miatt te secondary, high school-ba kell járnod. Ide járnak 11-16 éves korig. Mivel nem jó az angolod így egy teszt dönti el, hogy melyik csoportba, korosztályba kerülsz. Elképzelhető, hogy 12-13 évesekkel fog egy osztályba járni. De az is lehet, hogy 11 évesekkel. Nyilván a nyelvtudásodtól függ. Egy biztos: vissza fogsz esni 1 évvel vagy akár 2 évvel is ha szükséges. Ha ide mész, akkor lesznek gondjaid mert sok angol gyerek a szülei példáját utánozva lesznek akik kicsit lenéznek majd, csúfolódnak, de lesznek akik segíteni fognak.
Vagy ha engedik akkor mehetsz college-be is. Ide olyan diákok járnak akik szintén nem angolok, és a világ minden tájáról jöttek. Ide is kell angol teszt, és ennek eredménye szerint csoportosítják a diákokat. Itt olyanokkal leszel egy osztályban akiknek ugyanolyan angol tudásuk van mint neked. Itt senki nem fog lenézni, gúnyolni, mert mindenki azonos szinten fog állni.
Nem is értem, hogy honnan jött, hogy 9-es leszel kint is..
Amúgy a fiam 15 éves volt amikor kijött, és mi college-be mentünk, mert ő nem tudott angolul (németet tanult otthon) és a high school-ban 11 évesekkel kellett volna lennie..Ő nem akart ilyen kicsikkel egy csoportba kerülni..
Ma is tanul még, és soha nem volt gondja az osztálytársaival, később university college-be ment, de itt már angolokkal tanul szakmát.. (de ez már egy másik téma)
Amúgy 16 éves korig kötelező itt kint az oktatás. Ekkor teszik le a diákok a GCSE-t. Ha megvan, akkor dönthet: dolgozik vagy tovább tanul. Ha tovább tanul mehet college-be
1. Az oktatási rendszerrel tisztában vagyok. A 9.et meg arra írtam hogy itthon hányadikba mennék jövőre. Anyukám kint él nem kevés ideje szóval ezekkel tisztában vagyok. Már az iskola is megvan.
2.Nem mondtam hogy nem beszélem jól az angolt. Csak azt hogy nem vagyok azon a szinten amelyiken ők. Anyanyelvi angoltanárom volt aki nem beszélt velünk magyarul.
Választ vártam nem pedig kioktatást.
Ki oktatott ki? Mert szerintem aki írt az nem kioktatott téged, csak megírta hogy megy, mivel nem tudhatta, sehová nem írtad, hogy anyukád kint él, tudod mi a pálya. Bár nekem írták volna le 3 évvel ezelőtt ezeket, én hálás lettem volna érte.
14 éves voltam amikor kijöttünk Angliába. Mi semmit nem tudtunk az iskolai rendszerről. Bár tudtam angolul, de rengeteg nehézségem volt.
Hogy te mit fogsz átélni, csak rajtad múlik. De ilyen hozzáállással ahogy reagáltál egy normális válaszra, nem sok örömöd lesz kint. Hamar lenéznek ha ilyen bunkón viselkedsz ahogy viselkedtél azzal aki segíteni akart..mert én tényleg nem látom, hogy kioktatott..
Szegény segíteni akart, te meg még jól is is baxod..
17/L
Nem akartam bunkó lenni. Csak engem inkább az érdekelt volna, hogy az angolok mennyire fogadják be az újjonan érkezetteket. Saját tapasztalatok.
Csak mert itthon én nem tudtam beilleszkedni. 8 éven belül 3 szor váltottam iskolát és reménykedem hogy a kintiek sokkal kedvesebbek, befogadóbbak mint itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!