Kezdőoldal » Utazás » Európa » Európán belül ti hova mennétek...

Európán belül ti hova mennétek dolgozni egy sima érettségivel?

Figyelt kérdés
Németül és angolul is beszélek. Tervemben áll, hogy kimegyek kicsit külföldre gyűjtögetni pénzt és arra vagyok mit tanácsolnátok, hova lenne érdemes menni dolgozni? Olyan érdekelne ahol aránylag kevés a szállásköltség és elfogadható a fizetés...ja és van munkalehetőség is persze. :)20 ffi

2014. jún. 21. 12:29
 1/8 anonim ***** válasza:
62%
szakma nélkül, ha csak a pénzgyűjtés a cél, akkor menj Ausztriába szezonmunkára, 3-4 szezon alatt megkeresel annyit, amennyiből tudsz Magyarországon kezdeni valamit. (hotelekben fizetik a szállást, kaját, tehát gyakorlatilag minden pénzed megmarad.) szakma nélkül máshol ne próbálkozz, mert nyugati minimálbérből félretenni művészet, ha nem kapsz szállást, kaját.
2014. jún. 21. 12:33
 2/8 anonim válasza:
89%
Igaza van.
2014. jún. 21. 12:58
 3/8 anonim ***** válasza:
67%

norvégiába mennék

magas fizetés, nagyon jó szociális háló, remek emberek, nyugalom

EURES-en találsz melót, képzettség nélkül is felvesznek sok helyre, pl. hajóépítők (130korona órabér a minimum képesítés nélkül) izgalmas meló, nagyon biztonságos munkakörülmények, 18 hónap alatt senior lehetsz (199korona minimum), esetleg kikerülhetsz tengeri építkezésre (299korona minimum) stb.

2 éve a reptéren a parkolóban dolgoztam, ki-be álltam a kocsikkal, esetleg elvittem mosóba, napi 9 órában, ezért kaptam 25200 koronát havonta :)

2014. jún. 21. 14:55
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm a válaszokat és valójában van majdnem egy millió forintom bankban szóval lenne tartalékom kintre...meg ha nagy a gond akkor itt vannak a szüleim is..:) Norvégia? Nem is rossz ötlet :)
2014. jún. 21. 15:51
 5/8 anonim ***** válasza:
32%

"ezért kaptam 25200 koronát havonta :)"

És írd le azt is, mennyi volt a lakbér rezsivel mindennel együtt! Úgy azért más a leányzó fekvése.

2014. jún. 21. 15:51
 6/8 anonim ***** válasza:
67%

előző: te ilyen "kecskeméten a panelből megmondom a frankót" típusú gyerek vagy ugye?

4900 korona volt a lakás, 2 szobás, összesen kb. 8000-9000 korona ment el egy hónapban mindenre, és nem szűkölködtem, normálisan éltem

2014. jún. 21. 18:27
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha 25200 koronát kaptál nettoban, akkor az havi 38.000 kr. bruttoban. Ez évi 460.000 koronás vállalatvezetői fizetés. Gratula.
2014. jún. 21. 23:42
 8/8 anonim ***** válasza:
49%

megnézném azt a norvég vallalati vezetőt aki 150 kr körüli órabérért dolgozik

gratula

(egyébként az összes adó 36% és 2% a TB)

2014. jún. 22. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!