Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hogy működik Németországban...

Hogy működik Németországban az egészségbiztosítás?

Figyelt kérdés
Kb egy hónapja költöztem ki próba képpen és végül maradok. Miket kell elintéztem és az egészségbiztosítás hogy működik? Mennyibe fog kerülni?
2014. jún. 19. 09:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Bemész a biztosítóhoz és regisztrálsz. Havi 300 euró körül van.
2014. jún. 20. 14:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Nana. Ha jövedelmed van, 15.5%-ort fizetsz belüle EB-re, általában (esetleg 14.9-et ha más kategóriába tartozol). Ha nincs, tuti van a magán EB pénztárnál olcsóbb is, amely a közellátást hozzáférhetővé teszi valamely átalány havi díj mellett.
2014. júl. 2. 11:25
 3/7 A kérdező kommentje:
Nincs meg munkam, hamarosan lesz. Egy ket het. Akkor varjak addig, vagy keressek valamit?
2014. júl. 2. 23:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell, vidd az EHIC kártyádat (az EU-s egészségbiztosításit, amit elvileg otthon is ingyen kikérhetsz és 3-4 napon belül meg is kéne kapjad ha vamn fizetve otthon TB-d), azzal ellátnak ha beteg vagy. Ha munkád lesz, állásban, a munkáltató fizeti a TB-det Németországban automatice (annak rádeső részét le is vonja a fizetésedből), és biztosítva vagy a szerződés első napjától, el kell lássanak, és Németországban ezzel szerintem nem is lehet gond soha.
2014. júl. 3. 07:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Koszonom! Van eu-s kartyam, ugyhogy azzal akkor nincs gond :)
2014. júl. 3. 22:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Esetleg ha kiemelten aggódsz az egészégbiztosítás miatt, kérdezd meg azért Slow Cheetah-t is, ő hozzászólásai alapján értelmesnek tűnik, és nem is a rosszindulatú féltékeny magyar fing fajtából talán. Ő asszem vagy 8 éve él Németországban, bár igaz, hogy gondolom egyszer utazott be. Én a munkám miatt mindössze rutinból megnézek egy pár dolgot (adó, szakmai mentalitás, munkaügyi jog, EÜ, stb.) minden potenciális célországban, de nem voltam beteg még sehol (illetve nem mentem orvoshoz), így nem lehetek teljesen biztos. Csak a korrektség végett.

Egy dologra érdemes odafigyelni az EHIC kártyával, ha betegség, akkor mindenképpen előre nem látott vagy kialakult "legyen", tehát már az adott országban fedezted fel jogszerű és bejelentett ottartózkodásod ideje alatt, nem korábban vagy máshol. Így tuti ellátnak más ország TB-jére kiadott EHIC kártyával is (főleg a civilizált, élhető, és ilyen ügyekben nagyon korrekt Németo.-ban), de ezt is csak a biztosítás EU-n belüli jogi és fedezeti vonatkozásai miatt tudom.

Auf jeden Fall wünsche ich Ihnen viel Glück und gute Gesundheit in Deutschland! Nemsokára megyek és talán maradok magam is (bár a németem sajnos még elég gyér).

2014. júl. 4. 11:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Ohh nahat de kedves :) mindennek utana jarok es ha neked kell majd segitseg szolj! Ha egyszer ugy dontesz :)
2014. júl. 7. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!