Kezdőoldal » Utazás » Európa » Görögországban melyik várost...

Görögországban melyik várost javaslod?

Figyelt kérdés
Autóbusszal mennénk Görögországba. Olyan helyet kerestem, ahonnan el lehet menni Athénba. Így jutottam el 3 város lehetőségig: Paralia, Nei Pori, Tolo. Melyiket javasolnád? Homokos a strand?

2014. jún. 10. 18:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Attól függ, mik az egyéb igények. Mi tavaly Paralian voltun, imádtuk. Az egy nyüzsgősebb hely, végtelen hosszú homokos parttal. Nei Porin csak átutaztunk a fakultatív programok során, nekem az nem tűnt vmi jónak, de aki ott nyaralt, biztos hitelesebb lenne. Tolon ismerőseink voltak, csak dicsérték,h milyen gyönyörű. Ott is homokos strand van.
2014. jún. 10. 19:32
 2/5 anonim ***** válasza:
Én úgy 10 éve voltam Paralián, nekem akkor nem igazán tetszett. Szüleim tavaly voltak ott átutazóban, azt mondták, hogy még rosszabb, mint 10 éve. (koszos a tenger, a turisták között is sok az igénytelen, este izzadtan, félmeztelenül ülnek be a férfiak az étterembe stb)
2014. jún. 11. 13:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát, én Paraliara akkor sem mennék, ha fizetnének érte.
2014. jún. 12. 14:22
 4/5 yakumo18 ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Tavaly Paralian nyaraltunk. Egyáltalán nem bántam meg!!

A sem a víz, sem a part nem volt koszos!

Egy nap volt a víz eleje tele valamiféle növénnyel amit a nagy hullámok hoztak ki. Egyébként persze találkozni szeméttel...de ez egész Görögországban van!

Sajnos erről a turisták is tehetnek!!

Medúzát is csak egyet láttunk...az is döglött volt.

A kukás autók minden este 10-11 óra körül végig mennek az egész falun. A meleg miatt ők este dolgoznak. Mindennap pedig azért mennek, mint tudni lehet a wc-papírt nem húzzuk le..és hát a fenti kukát is mindennap le kell vinni, mert különben büdös lenne, és különben sem higénikus. Maga a part az hosszan elnyúló homokos partszakasz. Nagyon lassan mélyül. Nyüzsgő falu, este hihetetlen hogy mekkora élet,és tömeg van. Mondjuk engem nem zavart,elfértem mellettük.

Mi Paraliaról csak Skiathosra mentünk el, Athén iszonyat messze lett volna.

Tehát lényegében nekünk nagyon tetszett!

Idén pedig Tolo-ba megyünk majd,szóval már eléggé utána jártam hogy mi,merre,hol,hogyan van. Ott a part nagy része homokos, de van olyan strandja is messzebb ahol apró kavicsos. Szintén lassan mélyülő vize van. A szemben lévő szigetre pedig át lehet úszni. :)

Itt a vízalatti élővilág sokkal de sokkal gazdagabb! Paralian pár pici rákon, kagylón, és kis halon nem nagyon látsz mit a vízben. A sziklásabb résznél vigyázni kell, mert ott sünnel lehet találkozni.

De ugyan akkor itt már vannak tengeri csillagok,nagyobb rákok, kagylók, szép kis halak. :)

Tolo-nak már megvan a az a tipikus Görög feelingje!!

Nem turista gyár. Itt kevesebb magyar van mint mondjuk Paralian.

Paralia csak egy üdülőfalu, hotelek,apartmanok mindenfelé. :)

Mondjuk konkréten engem ez sem zavart...van akit igen.

És ami még fontos. Tolo az remek kiinduló hely Athénnak, alig 160km-re található Tolo-tól. Paraliatól valljuk be nagyon messzire lenne.

Ezek a programok amúgy is abból állnak ki hogy szinte csak "rohantok" mert kevés az idő.

Gondolj bele Paraliaból milyen rohanás lenne.

Szóval ha Athén nagyon fontos nektek akkor Tolo-t javaslom .

Remélem tudtam segíteni Én is valamiben!!

2014. jún. 12. 22:36
 5/5 Szabó Sándor Zsolt ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én Nei Poriban háromszor és Tolóban egyszer voltam. Ez utóbbira soha többé nem mennék, viszont Nei Poriról készítettem egy részletes élménybeszámolót és az onnan induló fakultatív programokról. Egy órás úti film:

https://www.youtube.com/watch?v=uZcU0gicwKo

Remélem segíteni tudok a döntésben.

2014. jún. 21. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!