Mik a tapasztalatai azoknak akik kerékpárral túráztak Horvátországban? Vannak akik vadkempingeztek a tiltás ellenére?
Szegedről tervezzük hogy megyünk, a dunántúlon kelnénk át a határon, és mennénk egészen Senj-ig a tengerpartig, ezt 550km-nek mutatja az útvonaltervező, ami nekem és a barátomnak nem sok, 4 nap alatt megtennénk(edzett bringások vagyunk). Viszont a szállással bajban vagyunk, vadkempingezőket mennyire ellenőrzik(úgy olvastam kemény büntetést lehet kapni)? vagy van olcsó sátorhely? akár 1000-2000ft/fő/nap körüli áron? Viszont 1 ismerős 4 fős társasággal könnyedén végigvadkempingezte.. szóval az ő példájuk és a pénz miatt én is így tennék.
Visszafelé Gospicba tekernénk, vonatra szállnánk a bringákkal és Zágrábba mennénk ahol a Budapesti vonatra szálnánk fel és onnan pedig Szegedre jönnénk vissza Bringával. Maga a vadkempingezés nem új, hiszen hazánkban szabad, se a bringa túrázás, de Horvátországban még nem voltam, szóval mire érdemes ott bringásként figyelnem?
Ha nem zavarnak az őshonos vadállatok (medve, farkas, vaddisznó stb...), akkor nem nagyon fognak elzavarni a hegyekben.
Viszont ha leértek a tengerpartra, akkor már más lesz a helyzet, mert kimondottan vadásszák a vadkempingezőket.
Természetesen nem mindenkit kapnak el, de ha igen, akkor egy elsőosztályú szállodában is lakhattatok volna a bünti árából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!