Budapest, Prága, London, Párizs, Berlin, Varsó, Zágráb, Moszkva, Monaco, Brüsszel, Amszterdam, Ankara?
Moszkva szerintem a legjobb. Csak sajnos sokba kerül a vízum miatt. Kijev is nagyon szép volt, még a konfliktus előtt. Nem tudom, most mi maradt.
Moszkváról képek:
A felsorolt városok közül csak Budapestet és Párizst ismerem. Mind a két város csodaszép, de nekem összességében véve a fővárosunk jobban tetszik.
Ami Párizsban jobb: - több zöldterület, rengeteg park, általában véve levegősebb város, mint Pest
- jobb közlekedési viszonyok; a rengeteg sugárútnak köszönhetően nagyon ritkák a forgalmi dugók
- valamicskével jobb közbiztonság (a nagyon gázos környékek Párizsban Pesttel ellentétben legalább nem a belvárosban, hanem a város peremén vannak, így könnyű őket kikerülni)
Ami Budapestben jobb: - Építészetileg sokkal változatosabb Pest. Párizs belvárosában szinte minden régi, palota jellegű bérház ugyanolyan. Ha láttál egyet, akkor szinte az összest láttad, így egy idő után nagyon lapossá válik a városkép. Budapesten viszont egyetlen utcában millió féle építészeti stílus keveredik, legyen az például art déco, neoklasszicista, szecessziós, neobarokk, stb. Pest belvárosa sokkal változatosabb, színesebb, az ember azt sem tudja, hogy hova kapja a fejét a rengeteg pazar épület láttán.
- Olcsóbb, mint Párizs. A franciáknál minden kb. háromszor-négyszer annyiba fáj, mint nálunk.
- A Duna, amihez képest - az egyébként nagyok kis kedves és romantikus - Szajna egy picike kanális. Ráadásul a Szajnának nincsenek olyan meseszép hídjai, mint a Dunának Pesten, csak egyszerű kis kőhidacskák ívelnek át rajta.
Mind a két város gazdag történelemmel rendelkezik és bővelkedik a látványosságokban, illetve mind a két város elképesztően szemetes. A tömegközlekedés nagyjából ugyanolyan. Párizsban is simán megtörtént velem az, hogy a metró az alagút közepén percekre leállt és még az a világítás is elment benne. Annyi, hogy ott a metrószerelvények viszonylag újjak, viszont rendkívül büdösek és koszosak ott is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!