Ki járt már Írországban? Mesélnél róla?
imádom Írhont,2 éve voltam kinnt,bérelt kocsival jártuk be az országot,Dublinba Ryanairrel érkeztünk,és onnan autóztunk Belfastba,majd elmentünk a Carrick-a Rede kötélhídhoz messzi északra,itt egy kötélhídon lehet átmenni egy picike szigetszerűségre(nagyon picike)és aztán ugyanazon a hídon vissza is.Magasan van,tériszonyosoknak meggondolandó.Gyönyörűszép,és a tenger húzódik alatta.Utána Londonderry jött,ez egy városka,de nem nagyon néztünk ott szét,és jött az ott kezdődő Inishowen Peninsula(félsziget),ami kocsival körbe kb. 120 km,és a gyönyörű tengert látod végig.Káprázatos,borzongató:-)
Ezután nyugat Írország jött,Donegal falujába mentünk,nagyon békés,aranyos falu,érdemes megnézni és nagyon hangulatos.Mi végig BED and BREAKFAST ban szálltunk meg,az évek alatt ez jött be nekünk,imádjuk.
Haladtunk lefelé,Galway-t is megnéztük,de előtte vannak nagyon édes falvacskák,pl.Clifden és Letterfrack is,ott meg is szálltunk.Telis tele van BB-kkel.(Bed and breakfast)aztán mentünk egyre lejjebb,És elértünk a Moher sziklákhoz(Cliffs of Moher)ez a legszebb része Írhonnak,akárki akármit mond.Elképesztő táj tárult a szemem elé,el se hittem,hogy ez nem mesebeli!!Az a 200 méter magas sziklafal,készen voltam tőle teljesen!Aztán lefelé autózva a Ring of Kerry bejáratához értünk(Kerry gyűrű)és ez egy körút Kerry megyében.Egyik legszebb autózható körútja írhonnak,végig bámulatos.Ezt a "must see"-be sorolnám(kötelező látnivaló),amikor innen kijutottunk(ez jó pár órás út)akkor Cork városa felé vettük utunkat.A városban 5 percet voltunk kb,nem nagy szám,de onnan átvezet egy út COBH(írek KÓV-nak,vagy KÓF-nak ejtik)ami egy szigeten van,és hát COBH maga a kis ékszerdoboz,kisebb városka,vagy falu,nem tudtam eldönteni,de nagyon ééédes a sok sok színes,ízléses házaival!!!Ez is egy tipikus MUST SEE!!1 éccakát itt töltöttünk.Ezután Rock of Cashel jött(Cashel vára),ahol egy vár van,hatalmas kelta keresztekkel,varázslatos,én imádtam ezt is(mit nem?!)és a táj,kilátás onnan szép.Aztán még tervben volt Kilkenny is(egy vár miatt)de végül kimaradt,visszamentünk Dublinba,és elautóztunk Glendalough-ba(ejtsd:Glendalokk)ahol egy ilyen múzeumfélét akartunk volna megszemlélni,de sajnos este 7 óra volt már,zárva volt,mehettünk volna hamarabb is mondjuk.DE az az út végig-hegyes völgyes,ÉS sehol máshol nem láttunk ilyen gyönyörű őszi színeket mint itt út közben.....SEHOL!!Állítom a mesében nem léteznek ilyen szép színek...úgyhogy Glendaloughban egy vízesést láthattunk,meg egy nagyon zöld,látványos parkot.Bánom,hogy nem láttuk azt a múzeumot.És hát az úton útfélen elénk kisétáló kisebb-nagyobb birkák akik legtöbbször az út közepén battyognak,le se tojják,hogy mögötte autó van,és haladna.Buták és bátrak:-))De megsimogatni nem hagyják magukat.Attól nagyon félnek.Imádnivalóak,olyanok,mint a plüss állatkák.Magamhoz ölelném mindet,olyanok!8-9 napot töltöttünk kinnt ott,és minden egyes napját megkönnyeztem,annyira szép volt!Hálás vagyok érte,hogy eljuthattam egy ilyen helyre!Ha valakinek ennyire bejön írhon,Skóciába is menjen el,talán még egy kicsit elképesztőbb,mint írhon!Azt már a hihetetlen kategórába sorolom.....az a leg leg....nem találok szavakat:-)))))Remélem sok ember kedvet kap Írországhoz!A tenger melletti békesség és csend semmihez sem hasonlítható,ki kell próbálni!
Szia.
Én Szeptember óta vagyok itt...szüleim és tesóm lassan 2éve.
Én nagyon megszerettem,sok helyen voltunk: Óriások útján négyszer voltunk már,de soha nem lehet megunni nagyon gyönyörű utána Carick-A-Rede. Wicklow Nemzeti Park annyira csöndes és annyira szép :)
Tengerpart ha süt a nap azonnal megyünk,mivel kutyus is van, nem unatkozunk.
Én itt járok gimibe, és az osztályunk kastélyban van..semmihez se hasonlítható..imáádom.
Kijöttem és utáltam Írországot..de kezdem megismerni az embereket, és persze Ír-t is..nekem bejön :):)
Ha még aktuális a kérdés, akkor itt találhatsz körutazásokról blogokat, leírásokat: [link]
ezen belül az Utazás Írországba részben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!