Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ki járt már Írországban?...

Ki járt már Írországban? Mesélnél róla?

Figyelt kérdés
Minden kis utazás, kaland érdekelne. Az ország szelleme.(kisugárzása) A képeken amiket láttam olyan mesés, szinte szemet kápráztató látvány. Ti hogy láttátok? Nem éreztetek valami furcsát a szívetekbe?
2009. dec. 27. 15:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

imádom Írhont,2 éve voltam kinnt,bérelt kocsival jártuk be az országot,Dublinba Ryanairrel érkeztünk,és onnan autóztunk Belfastba,majd elmentünk a Carrick-a Rede kötélhídhoz messzi északra,itt egy kötélhídon lehet átmenni egy picike szigetszerűségre(nagyon picike)és aztán ugyanazon a hídon vissza is.Magasan van,tériszonyosoknak meggondolandó.Gyönyörűszép,és a tenger húzódik alatta.Utána Londonderry jött,ez egy városka,de nem nagyon néztünk ott szét,és jött az ott kezdődő Inishowen Peninsula(félsziget),ami kocsival körbe kb. 120 km,és a gyönyörű tengert látod végig.Káprázatos,borzongató:-)

Ezután nyugat Írország jött,Donegal falujába mentünk,nagyon békés,aranyos falu,érdemes megnézni és nagyon hangulatos.Mi végig BED and BREAKFAST ban szálltunk meg,az évek alatt ez jött be nekünk,imádjuk.

Haladtunk lefelé,Galway-t is megnéztük,de előtte vannak nagyon édes falvacskák,pl.Clifden és Letterfrack is,ott meg is szálltunk.Telis tele van BB-kkel.(Bed and breakfast)aztán mentünk egyre lejjebb,És elértünk a Moher sziklákhoz(Cliffs of Moher)ez a legszebb része Írhonnak,akárki akármit mond.Elképesztő táj tárult a szemem elé,el se hittem,hogy ez nem mesebeli!!Az a 200 méter magas sziklafal,készen voltam tőle teljesen!Aztán lefelé autózva a Ring of Kerry bejáratához értünk(Kerry gyűrű)és ez egy körút Kerry megyében.Egyik legszebb autózható körútja írhonnak,végig bámulatos.Ezt a "must see"-be sorolnám(kötelező látnivaló),amikor innen kijutottunk(ez jó pár órás út)akkor Cork városa felé vettük utunkat.A városban 5 percet voltunk kb,nem nagy szám,de onnan átvezet egy út COBH(írek KÓV-nak,vagy KÓF-nak ejtik)ami egy szigeten van,és hát COBH maga a kis ékszerdoboz,kisebb városka,vagy falu,nem tudtam eldönteni,de nagyon ééédes a sok sok színes,ízléses házaival!!!Ez is egy tipikus MUST SEE!!1 éccakát itt töltöttünk.Ezután Rock of Cashel jött(Cashel vára),ahol egy vár van,hatalmas kelta keresztekkel,varázslatos,én imádtam ezt is(mit nem?!)és a táj,kilátás onnan szép.Aztán még tervben volt Kilkenny is(egy vár miatt)de végül kimaradt,visszamentünk Dublinba,és elautóztunk Glendalough-ba(ejtsd:Glendalokk)ahol egy ilyen múzeumfélét akartunk volna megszemlélni,de sajnos este 7 óra volt már,zárva volt,mehettünk volna hamarabb is mondjuk.DE az az út végig-hegyes völgyes,ÉS sehol máshol nem láttunk ilyen gyönyörű őszi színeket mint itt út közben.....SEHOL!!Állítom a mesében nem léteznek ilyen szép színek...úgyhogy Glendaloughban egy vízesést láthattunk,meg egy nagyon zöld,látványos parkot.Bánom,hogy nem láttuk azt a múzeumot.És hát az úton útfélen elénk kisétáló kisebb-nagyobb birkák akik legtöbbször az út közepén battyognak,le se tojják,hogy mögötte autó van,és haladna.Buták és bátrak:-))De megsimogatni nem hagyják magukat.Attól nagyon félnek.Imádnivalóak,olyanok,mint a plüss állatkák.Magamhoz ölelném mindet,olyanok!8-9 napot töltöttünk kinnt ott,és minden egyes napját megkönnyeztem,annyira szép volt!Hálás vagyok érte,hogy eljuthattam egy ilyen helyre!Ha valakinek ennyire bejön írhon,Skóciába is menjen el,talán még egy kicsit elképesztőbb,mint írhon!Azt már a hihetetlen kategórába sorolom.....az a leg leg....nem találok szavakat:-)))))Remélem sok ember kedvet kap Írországhoz!A tenger melletti békesség és csend semmihez sem hasonlítható,ki kell próbálni!

2010. febr. 16. 18:23
 12/17 anonim ***** válasza:
bocsánat az egyik legszebbről még nem írtam...amit fentebb írtam,Carrick-a Rede kötélhíd után következett sorrendben a GIANTS' CAUSEWAY(Óriások átjárója),ez tengerparton van,és nagyon egyedi a kinézete,mivelhogy 8 szögletű kövekkel van tele a hely....eszméletlen,a 8 szögletű köveken le lehet sétálni egészen a tengerig(nagyon óvatosan a köveken,mert a moha miatt nagyon síkosak)és még a hegyből is a nagy 8 szögletűek állnak ki.Iszonyú érdekes hely,naponta több busz is megy le egészen a tengerpartig egy dimbes dombos úton,nagyon sok turista nézi ezt meg.Bocs hogy nem tettem bele az előző történetembe.
2010. febr. 16. 18:29
 13/17 anonim válasza:

Szia.

Én Szeptember óta vagyok itt...szüleim és tesóm lassan 2éve.

Én nagyon megszerettem,sok helyen voltunk: Óriások útján négyszer voltunk már,de soha nem lehet megunni nagyon gyönyörű utána Carick-A-Rede. Wicklow Nemzeti Park annyira csöndes és annyira szép :)

Tengerpart ha süt a nap azonnal megyünk,mivel kutyus is van, nem unatkozunk.

Én itt járok gimibe, és az osztályunk kastélyban van..semmihez se hasonlítható..imáádom.

Kijöttem és utáltam Írországot..de kezdem megismerni az embereket, és persze Ír-t is..nekem bejön :):)

2010. febr. 21. 16:01
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ!!!!!
2010. febr. 22. 15:37
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha még aktuális a kérdés, akkor itt találhatsz körutazásokról blogokat, leírásokat: [link]

ezen belül az Utazás Írországba részben.

2010. ápr. 6. 15:26
 16/17 A kérdező kommentje:
Nekem mindig aktuális Írország! :)
2010. ápr. 6. 17:24
 17/17 anonim válasza:
Én ott születtem ez elég?Nem tudok sokat mert 3 éves voltam amikor visszaköltöztünk magyaro-ra
2010. jún. 30. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!