Ki járt már Írországban? Mesélnél róla?
Nekem olyan volt, mintha visszamentem volna az időben kicsit, kb. a 90-es évek elejére.
Mókás volt felfedezni egy új környezetet, Dublin olyan kicsi és átlátható város, hogy el sem lehet tévedni.
Nincs túl hideg télen, de az állandóan fújó szél és a gyakori eső miatt nagyon át lehet fázni. Szóval csalóka az idő a hőmérséklet ellenére, rétegesen és vizhatlanul kell öltözni. A városban sokat kell gyalogolni, mert Dublinnak nincs olyan kifinomult tömegközlekedési hálózata mint Budapestnek.
Az emberek kedvesek, mosolyognak, és nem löknek fel ha éppen nem tudjuk a zebránál melyik irányba is induljunk. A forgalom nem nagy, dugó ritkán van.
1000 köszi, hogy írtál! :)
Boccs, hogy zargatlak, de jártál a többi megyében/városban/faluban is?
Galway-ben?
Egy ismerősöm volt kint és ő azt mondta, hogy olyan mintha egy mesébe csöppennél bele. A táj káprázatosan gyönyörű és hamar elindul az ember fantáziája. (Hisz innen való nagyon sok mesebeli lény is.) És hogy az emberek eléggé furcsán öltözködnek, ez tényleg így van?
Remélem még írsz! :)
Egyszer utaztam el Dublinból Tullamore-ba Intercityvel. A táj tényleg szép volt, gyönyörű zöld és állatok legelésztek a dombokon, néha egy facsoportban feltünt egy kisház...szóval a vidék szép.
Galway-be sajnos nem sikerült eljutnom. De melegen ajánlom Bray-t és Wicklow-t, a tenger gyönyürű ezen a részen.
Na meg a Cliff of the Mohar-t ne hagyd ki!
Van egy falumúzeum Bunratty-ban, érdemes azt is megnézni.
Az emberek valóban másképp öltözködnek mint nálunk, az is mintha még a 90-es évek stílusa lenne.
Barna agyoncsámpázott Yeti-csizma elasztikus nadrággal, lila miniszoknya és zöld kabát. Ha ilyet látsz, az tuti ír lány, mert a bevándorló nem venne fel soha ilyet. Továbbá szeretik hordani a nemzeti zászlajuk szineit, a narancssárgát, fehéret és zöldet.
Ezt a színkombinációt előszeretettel alkalmazzák máshol is pl. kirakatoknál, lakberendezésben, stb.
Ha Írországba utazol, egy nyugodt környezetet fogsz találni, ahol szinte minden nemzetiségű ember megtalálható.
A kaja és a helyi közlekedés sokkal drágább, a ruhanemű olcsóbb mint Magyarországon.
És most szomorodtam el, hogy már nem ott élek, jó kis móka volt.
Tervezed az utazást Írországba, vagy csak érdeklődsz róla? Szerintem semmi esetre se hagyd ki.
Rapülővel, az Aer Lingussal érdemes menni, de nézd meg a Ryanair ajánlatait is, hátha éppen az a kedvezőbb.
szia!
én 3 hónapot tölthettem Dublinban! Ahová el tudtam utazni 1 napos buszozással, meg vissza, azt bejártam. Varázslatos volt, vissza kívánkozom... Olyan "élhető" ország; a távolsági buszvezetők minden utassal beszélgetnek pár mondatot, fütyörésznek vezetés közben, az autósok nem dudálnak, türelmesek, az emberek segítőkészek. PL. rendszeresen amikor megkérdeztem valakitől, hogy merre menjek az x utca felé, akkor elkezdték magyaraázni, aztán, inkább elkísértek egy darabon. Meg a boltban is pl. nézegettem, hogy mit is vegyek, erre egy vásárló megkérdezte, hogy mit keresek, segítsen-e.
Öltözködés tényleg néha fura, pl. tréningnadrágban bárhova mennek, meg a téli hidegben is rendszeresen láttam shortban, pólóban futókat, meg mezítláb ment ki a kukát behozni a vendéglátóm.
Ja, és a zenéjük! valami hihetetlen! természetességgel játsszák a népzenéjüket huszonévesek a kocsmában, fiúk-lányok táncolnak rá, nem szégyenlik a kultúrájukat.
az idő viszont sajnos elég bolond. Ha épp nem borult az ég, 10 perc múlva már ömölhet az eső. Vigyél szélálló esernyőt, és hosszú esőkabátot-mert nem fölülről esik az eső, hanem mindenhonnan vizez, úgy is mondják "it's wet", nem pedig "it's raining".
Leírom, mik voltak a legygönyörűbb helyek, amiket láttam: The Rock of Cashel,
Newgrange-Meath megye, ezt a 2-t ne hagyd ki szerintem!
Cork, Wicklow, Tipperary, Kilkenny, Kildare. Északon az Óriások átjárója is csodás lehet, de oda nem jutottam el, máig bánom.
ja, még 1:
2x annyi bárány van, mint ember! vidéken utazva, út szélén bóklásznak, nagyon jó fejek.
Hát furcsa az én történetem. Az volt a szüleim feltétele, hogy 2 évet dolgoznom kell ahhoz, hogy elutazhassak bárhova is. És én közöltem velük, ha esik, ( :D ) ha fúj bármi történhet én Írországba költözök! Szóval nagyon érdekel és szeretnék utazni is, de az még hosszú idő. Talán 3 év múlva esedékes lehet..
Igen a Wicklow Hegység Nemzeti Parkot már tervbe vettem :)
Cork is nagyon szimpatikus hely.
Leginkább Írországba az fogott meg, hogy kevesebb ember van mint állat. :) Főleg akkor kedveltem meg ezt a parányi országot amikor láttam, hogy 3 millióan élnek csak benne. A táj képeken is iszonyatosan gyönyörű. Az emberek kisugárzása mindenki szerint nagyon pozitív és segítőkészek. Szóval + pont mindenért.
Hallottam, hogy elég szörnyű a tömegközlekedés (értem itt: busz) De nekem ez is szimpatikus. :)
Ez életem legnagyobb vágya, hogy kint élhessek..
azért végleg kiköltözni én nem tudnék, hiányozna a Nap! Én úgy tudom, hogy 4,5M ember él, és 9M bárány. Cork nem fogott meg annyira, mint amennyire messze volt...
sok sikert hozzá!
Nekem nagy ellenségem a nap, mivel tejfehér a bőröm. Ki se megyek a napra de már megégek. Amúgy ott is süt a nap, csak közbe jön pár zuhi. Azt ennyi.
Én azt olvastam, hogy 3 millió valahány százezren vannak.. De lehet már nőtt a népesség.. Ki tudja.. Amúgy nem hiszem, hogy pont abba kéne belekötni, hogy hányan vannak, mert mégsem 10 millióan mint itt Mo-n. :)
És igen, erről beszéltem! Sokkal több állat (bárány) van mint ember. ♥
Azt hiszem, az a kis sziget, főleg a kisvárosok a nyugodt, elmélkedő egyéneknek felel meg.
Meg annak is aki nem bírja az embereket. (értsd itt: én)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!