Kezdőoldal » Utazás » Európa » Olaszország milyen ezekből a...

Olaszország milyen ezekből a szempontokból?

Figyelt kérdés

Csupán érdekelne, hogy emberek, akik jártak ott, hogy vélekednek, mit tudnak róla. Én voltam 3x1 hetet, az emberek kedvesek, kb ez az, ami leginkább tetszett. De mivel a tengerpart érdekelt, meg a jégkása ezért egyéb dolgokra nem is figyeltem!

1., Milyen ott az utak minősége?

2., Valóban sok ott a motoros és figyelnek is rájuk az utakon?

3., A fizetés és a bolti árak között egyenes arányosság van? (tehát nem úgy, mint M.o.-n)

4., könnyű beilleszkedni?

5., Milyen az olasz nyelv? pl. az angolhoz/némethez képest

6., Az oké, hogy nyáron minden tök jó, de télen milyen? Vannak ott korcsolyapályák? :D

2009. dec. 23. 13:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nővérem Dél-Olaszországban él már17 éve. Beilleszkedett és szeretik munkahelyén, de még most is néha-néha megjegyzik, hogy az "idegen". de szerencsére mindig jóindulatúan.

"Nézd az idegen többet talpal mint te.""Nézd az idegenre rá lehet ezt bízni."Ott délen nem olyan könnyű az élet, hasonló, mint Mo-n. Kevesebbet is keresnek, de kevesebb a rezsi is. Most beszéltem vele.Nagyon "hideg" van ott is. Már +7 fokot is elérte.Nekik ez hideg.

Könnyű megtanulni a nyelvet, de tökéletesen még most sem megy neki. Mert a nyelvtan nagyon nehéz. De ennek ellenére nagyon jól beszél olaszul.Egy kisvárosban él és eleinte nagyon nehéz volt a beilleszkedés, de miután látták, hogy nem egy elveszett ember, megbecsülték.

Ott délen a család nagyon nagy szentség. Egy külföldi lány, ha már elsőre odaadja magát, rögtön el van könyvelve "qrvának".Nővéremnek a mostani férje majdnem egy évig udvarolt, amíg egyáltalán az első igazi randevú összejött, de az is csak kizárólag a gyerekek jelenlétében.

2009. dec. 23. 14:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

az autósok nagyon gyorsan vezetnek, és nem állnak meg az utakon, simán elütik a gyalogosokat..

a boltban az élelmiszer nem olyan drága, az érdekes hogy nem árulnak zsemlét, és kiflit.

az olasz nyelv nem olyan nehéz, könnyebb mint az angol

2009. dec. 23. 14:32
 3/5 A kérdező kommentje:
az autósok megértőek, mert mikor 6 sávos úton kersztülvágtunk, a belsőből a legszélsőbe mé dudálni se dudáltak, idegesek se voltak. tempó az sztem egész jó volt, nem csaptak el senkit a környezetünkben :D várom a további válaszokat. eddigieket köszi :)
2009. dec. 23. 14:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Ja első vagyok.

A férjem nem egyszer volt Rómában. Az utakon kissé erőszakosak az autók. A duda alapfelszereltség. De ennek ellenére nem törték össze sosem az autóját.Kissé erőszakosabbnak lenni.

2009. dec. 23. 15:38
 5/5 anonim válasza:
100%

3 hónapot dolgoztam kint, nem túl sok, de azért sok dolgot megfigyeltem. :)

Az utak szerintem jók, de a sofőrök teljesen őrültek. Index helyett inkább dudálnak, mennek mindenfelé, piros lámpát nem ismerik (a gyalogosok sem). Szinte minden autón van valami koccanás, karcolás. Rengeteg a motoros és a biciklis, rájuk nagyon kell figyelni.

Az élelmiszerek a mi pénzünkhöz szerintem elég drágák, de az olasz fizetéshez nem vészes.

Beilleszkedésen nem kell aggódni, mert mindenki tök jó fej!:) Nagyon kedvesek, barátságosak, segítőkészek.

Az olasz nyelv annyira nem nehéz, ha rákényszerülsz, hogy használd és próbálkozz, akkor könnyen meg lehet tanulni. Az olaszok segítenek, ha valami nem megy.

2010. febr. 10. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!