Akik külföldön éltek! Hol és hogyan ismerkedtek? Ottani magyarokat kerestek elsősorban, vagy osztrákokat, németeket? Merre, mi módon szoktatok?
Annak gondolom igencsak minimális az esélye, hogy a félhavi/havi egy-két napos hazalátogatás során ismrkednétek belföldi magyarokkal. :)
Még ha így is lenne, szerintem sok huszonéves lány nem örülne neki, ha alig látna - csupán pár napig - titeket egy hónapban.
Ez a mentalitás " fujj magyarok " az egesz orszagra jellemzö.
Ez sulyos öngyulöletre utal népi szinten, válságra!
Az emberek gyulölik, megtagadjak önmagukat , egymast
Ezert nem egy Otthon magyarorszag a magyaroknak, mert csak az egymas tamogatasa teremthet egy elhetö eletet magysrorszagon!
nem tévedsz Kérdezö, sajnos (a legtöbb esetben) nem kifizetödö, rendesnek, segitökésznek lenni..legtöbbször pofára esés lesz a vége. arrol már nem is beszélek, hogy pl. mikor én kijöttem ide, találkoztam pár magyarral, csak a rosszat tudták mondani egymásrol, ahol dolgoztam, azokrol is csak a negativumokat, valotlan dolgokat állitották...jobb a békesség, jobb, ha nincsenek szorosabb szálak egymyással.
a kis városban ahol lakom, Franciao. él 5 magyar család, senki se jár össze a másikkal, nem nagyon beszélgetünk, persze, ha utcán, boltban találkozunk, köszönünk, váltunk pár szot, de mindenki tisztában van a szabályokkal, hogy jobb -ezt nem fokozni..
En is kulföldön elek, es a mas nemzetiseguek közt is vannak pofatlanok es nem keves ( finnek , svedek stb )
Kezdjuk azzal h a gyerekeik latogatjak a lanyom, (7 evesek) es nalunk esznek isznak soha viszonzas, vagy köszönöm, semmi szabaly, ulhetnek estig s mehetnek haza egyedul.
Minden nepben van primitiv, kihasznalo es nem keves
Jaj! Ne gyertek már mindig a magyar mentalitással, gyűlölettel stb.. Nincs nagyobb széthúzás a világon mint otthon Magyarországon.
Külföldön az ember a barátainak, rokonainak örömmel segít akár szállás vagy munkaügyben. Soha nem hallottam olyanról, hogy egy kint élő magyar ne segítene a szüleinek, testvéreinek, barátainak.
De ahogy otthon sem ugrasz egy szóra egy idegennek, otthon sem segítesz egy vadidegenek munkát szerezni, így miért várják el, hogy a kint élő magyarok is rögtön segítsenek idegeneknek mert az rájuk ír vagy köszön?
Ahogy otthon Magyarországon is megválogatod a barátaidat, hogy kivel élsz társasági életet, akkor miért baj az,ha külföldön is megválogatják a társaságukat?
Az is tévhit, hogy bezzeg a külföldiek összetartoznak. Annyian tartoznak össze amennyi magyar is összetart.
Miért van az, hogy fajtáját utálónak, széthúzónak, szemétnek tartják a kint élőket, mert ugyanazt teszi amit otthon bárki? Árulja már el valaki, hogy otthon a nagy munkanélküliségben ki az aki megfogta egy idegen kezét és bevitte a munkahelyére, hogy "gyere, elintéztem itt fogsz dolgozni"..
Én nem kalandvágyból jöttem ki. Soha nem akartam külföldön élni, dolgozni. 36 évesen megtapasztaltam a létszámleépítés kínos érzését. Kerestem munkát hónapokig. Szégyenemet félredobva kértem segítséget barátoktól, rokonoktól, hogy aki tud intézzen már munkát nekem. Senki nem tudott segíteni. Volt aki tényleg akart, de nem tudott, voltak akik nem is akartak. Nem utáltam meg őket, végül is nem kötelező másokon segíteni. Még lejjebb süllyedtem, és idegeneknek is írtam, hogy nem pénz, nem szállás, csak munka kéne. Csak szóljon ha van felvétel. Semmi. Sokan nem is reagáltak. Nem kiáltottam ki őket fajtája ellenségének. Végül is vadidegen vagyok miért rajtam segítenének? Így külföldre mentem. Még a nyelvtudásom sem volt meg. De nem volt más választásom. Takarítottam, és szép lassan végig lépkedtem az életszamárlétráján. Ma 42 évesen végre biztonságban vagyok. Van munkám, van hol aludnom. örömmel segítek rokonoknak, jó barátoknak, de idegenekért miért tegyek bármit is?? Hiszen nem vagyok bankigazgató, nem vagyok gazdag, és nem vagyok szállodatulajdonos sem.
De ez nem gyűlöletről vagy fajtájának utálatáról szól. Csupán csak annyi van, hogy ahogy otthon sem segít az ember vadidegennek (és itt nem a pár forint adományról van szó, vagy hogy átkísérem az úttesten) így kint is így élnek a magyarok..
Azt meg, hogy ki kivel barátkozik nem külföld dönti el. Mindenki olyan társaságot választ akikkel jól érzi magát.. Senki nem fog egy neki nem szimpatikus emberrel összebarátkozni csak azért mert "magyarok vagyunk tartsunk össze"
Időpont ma 12:33
Kérdezhetek valamit?
Otthon Magyarországon ha egy hajléktalan aki viszonylag kulturáltan nézni, odamegy hozzád, hogy szánd meg kis pénzzel vagy vedd meg a hajléktalan újságot, te mit csinálsz?? Jaj, tudom a választ. Azt mondod, hogy én adok pénzt, megveszem az újságot.. Ha ez minden második nap előfordul veled akkor te mindenkinek megveszed.. UGYAN!
Vagy ha mész reggel dolgozni, és én mint vadidegen odaállok melléd, és elmondom, szépen elmondom neked, hogy bocsi, hogy leszólítottalak, de hónapok óta nem dolgozom, nem tudnál segíteni? Esetleg pár napra nem engednél be?? Erre mit lépsz? Legfeljebb egy nevet tudsz amivel bemutatkozom..
Na ez van külföldön is. Én nem kerülöm a magyarokat, ha megszólítanak, hogy hallom magyar vagy, mosolyogva üdvözöm, és ha van közös téma szívesen beszélgetek vele. Ha szimpatikus akkor úgyis össze találkozunk újra, ha nem akkor további sok sikert kívánunk egymásnak és mindenki megy a maga dolgára. A legtöbb normális magyar kint így van a magyarokkal. Viszont vannak magyarok akikről már messziről lerí, hogy csak egy balekot keresnek akitől ha szállást, munkát nem is de egy kis pénzt ki tudnak csikarni belőle. Na most képzeld bele magad egy olyan magyar helyzetébe akit napi szinten elkapnak ilyen "lesz ami lesz én kimegyek" magyar. Több átvágás, csalódás, esetleg lopás után eljut arra a pontra, hogy kerüli őket..
Ehhez mint írtam, nem kell, hogy külföldön éljél. Otthon is kerülőd egy idő után a vadidegeneket. Akkor mondjam azt, hogy te nálad sem normális az, hogy elutasítasz valakit mert magyar???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!