Mit kellene tennem, hogy Hollandiába éljek?
Tanácsra lenne szükségem, mert kicsit kilátástalannak érzem a helyzetemet és csak annyit szeretnék az élettől, hogy abban az országban éljek és dolgozzak amit imádok. Nekem nincsenek nagy elvárásaim, csak hogy legyen egy átlagos kinti fizetésem és normális helyen lakjak. Az a baj, hogy rájöttem senki sem segít nekem a kinti dolgokban tehát magamra vagyok utalva. De mégis, hogyan kellene nekiállnom az álmaim megvalósításának? Kezdjek el hollandul tanulni? Angolom középfokú és elég jól elkommunikálok. Ki kellene mennem személyesen és ott keresni magamtól munkát? Vagy munkaközvetítőn keresztül? De azokról meg sok rosszat hallani...Ha esetleg valaki tudna nekem tanácsokat adni akkor annak nagyon örülnék.
Köszönöm!
27 ffi
Kimész, kibérelsz egy lakást és elkezdesz munkát keresni.
Középfokú angoloddal, mindenki megfogja érteni,mit akarsz. 1 hét alatt találsz valami munkát, ami kezdetnek megteszi.
Én Angliába mentem tök alap angollal, és így is találtam melót.
Sok sikert!
Hát egy anyanyelvi holland munkavállalóval szemben semmi esélyem nem lenne és valójában itt a gond. Ez lehet mondjuk kishitűség, de miért pont egy magyar bevándorló kellene a munkáltatónak? Pedig meg kellene próbálnom aztán ha nem akkor ennyi volt az álomnak...
És köszönöm a előző válaszokat!
Legjobb lenne ismerős által, de ha nincs, keresgélj az interneten, nem mindegyik munkaadó becsapós.
Kezdetnek valami csomagoló munkát vállalhatnál, sőt, találnál is. Ha pedig valamelyest beilleszkedtél, akkor utánanézhetsz más jellegű munkának is.
Kérdés: Hollandián belül hova szeretnél menni? Mert azért nem mindegy.
Nem kell azért hiperszuper nyelvtudás, van, aki kézzel-lábbal mutogat már 5 éve és mégis jól megél.
A kinti magyarokkal vigyázni, mert zöme lehúzós, aljas.
Ha kérdésed van, írj, hátha tudok tanácsot adni a kinti dolgokról.
nemtudom mennyire aktualis meg a kerdes..
baratom az egyetemen keresztul kerult ki hollandiaba dolgozni egy laborba "mint gyakorlat",de mondtak,hogy maradjon is ott dolgozni.. mar 3 eve kint van, angol nyelvvizsgaja van.. jol beszel angolul,jart hollandra is de nem jott be neki, azt mondta h undorito nyelv :D de igyis boldogul ott az angollal.. es eleg jol keres.. 500ezret havonta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!