Kezdőoldal » Utazás » Európa » Valaki innen utazott már...

Valaki innen utazott már Tisza nemzetközi gyorsvonattal Moszkvába?

Figyelt kérdés
Az út tényleg 40 óra? Nagyon megterhelő? Mennyi a jegy? Biztonságos volt az út?
2009. dec. 17. 21:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne. :)
2009. dec. 17. 23:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az út 37 óra. Ugyan azzal még nem utaztam, de utaztam már 27 órát Ukrán belföldi vonattal, itt a vonat kialakítása hasonló ahhoz, ami Budapestről-Moszkvába megy(mindkettő ex-szovjet kocsikkal közlekedik), és az út egyáltalán nem volt megterhelő, sőt nagyon kényelmesnek találtam. Ami kissé zavaró lehet, hogy a útlevél-ellenőrzések éjszaka vannak, de napközben kialhatod magad. Továbbá Csapon igazi élmény, amikor a forgóvázakat(kerekeket) cserélik, az egész kocsit felemelik, és ott himbálózik a levegőben. Erre az eltérő nyomtáv miatt van szükség. A jegy ár ha jól tudom, oda vissza olyan 30 ezer Forint körül van, de pontosan nem tudom, ezt szerintem jobb lenne megkérdezned a MÁV-nál.

Az út biztonságos, én az ukrán belföldi gyorsvonatokon sem tapasztaltam semmi problémát, pedig ott még 3 osztályú, ilyen egybenyitott hálókocsival is utaztam többször(itt van róla egy képem: [link] ), szóval ha ott nem volt baj, nem hinném, hogy saját fülkében gond lehetne. Egyébként Ukrajnában van vonatrendőrség, egy rendőrpáros van minden fontosabb vonaton, szóval a biztonság miatt nem kell aggódnod.

2009. dec. 18. 01:18
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! És útlevelen kívül kell még valamilyen papír ehhez?
2009. dec. 18. 06:39
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Oroszországba vízum is kell, amit csak meghívólevéllel adnak ki. Meghívólevelet rokontól lehet szerezni, vagy ha nincs, akkor utazási irodák, és szállodák is el tudják intézni, viszont cserébe általában elvárják, hogy pár napot náluk szálljál meg. De gondolom valahol úgyis aldunál, vagy barátnál, vagy szállodában, szóval bármelyik is legyen, ők el tudják intézni. Még annyi, hogy ezeken az orosz vonatokon van szamovár, amiből nyugodtan tölthetsz forróvizet magadnak, szóval vigyél egy bögrét, kanalat, instant levest, meg 3az1ben kávét, és szolgáld ki magad! Lehet ugyan vásárolni a kocsikísérőtől is, de az drágább, mintha magadnak megveszed valami kis boltban.
2009. dec. 18. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!