VÉLIB Párizs. Valaki volt mostanában kint? Használta ezt a közlekedési formát? Mik a tapasztalatok?
Szeretnék kimenni Párizsba. Neten találtam rá a VÉLIB-re teljesen véletlenül, eddig nem is hallottam róla.
De a legutolsó cikket amit erről találtam 2011-ben írták. Kérdésem, hogy ez még mindig működik? Használható állapotban vannak még? Mennyire elterjedt a turisták körében? Köszönöm előre is
Nagyon is működik!
Ma pl. - a szmog miatt - ingyenes a használata, hogy így serkentsék a jónépet arra, hogy az autót otthonhagyja a garázsban.
Évi bérlet kb. 30 euró, 18-25 éveseknek 19.
24 órai használat 1,70.
Az első félóra ingyenes, a második 1€, a harmadik 2€, a negyedik félórától kezdve 4€ és így tovább.
A kerékpárokat általában rendesen karbantartják, átlag kétnaponta vizsgálják felül őket.
Azt viszont nem tudom, hogy lehet-e kézpénzzel fizetni, itt általában mindenki hitelkártyát használ.
Leggyakrabban az otthon és a munkahely közötti út megtevésére veszik igénybe, nincs adatom arról, hogy a turisták körében ez mennyire elterjedt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!