Kezdőoldal » Utazás » Európa » Előszezoni first minute utak...

Előszezoni first minute utak vannak még olcsón?

Figyelt kérdés

Május legvégén, vagy június elején szeretnénk menni Görögbe, mert ilyenkor még 25-30 ezer a teljes út, azaz a busz és a szállás. + később nem tudunk majd szabira menni, a munkahelyen nem lesz rá lehetőség, csak legközelebb ősszel.

Ha március végéig fizetem be, akkor még olcsóbb, mert first minute kedvezmény van. De egy kollégám szerint ilyen utat már nem fogok találni, mert ezek annyira olcsók, hogy sokan már decemberben-januárban lefoglalták. Van vkinek ilyen tapasztalata? Tudom, hogy az időjárás lutri, de hát főszezonban is előfordulhat, hogy végig szakad az eső. Szóval a dátum adott, szerintetek vannak még ilyenkor szabad helyek?

2014. márc. 5. 10:18
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem meg annyira nem kapkodják el az emberek a lefoglalást. Egyrészt sokan szezonban szeretnek menni, másrészt nem mindenki foglalja le hónapokkal korábban, pl én sem , mert addig még sok minden lehet.

Kérj ajánlatot az irodától majd megmondják mi a helyzet. Ha egyiknél nincs akkor mész a másikhoz.

2014. márc. 5. 11:20
 2/10 anonim ***** válasza:

Utazási irodával menni 2014-ben lassan olyan gáz lesz, mint amikor kiteszed a tárgyalásnál az asztalra a gombos telefonodat.

Persze, olcsóbb az elő- és utószezon.

De miért nem próbálod meg magad bevadászni a dolgokat külön-külön?

Mindent megkapsz a neten. Szállást, kaját, buszt, repülőt, nőt, pasit, amit akarsz.

Az irodákhoz képest féláron :)

2014. márc. 5. 14:06
 3/10 A kérdező kommentje:

mert a retúr buszjegy 20 ezer körül van, és komplett utat kapok kb. 27-ért.

nekem így biztonságosabb, mintha egyedül vágnék neki. nem az enyém a felelősség, szeretnék nyugodtan pihenni, szervezzék meg helyettem mások, végül is nem fizetek többet, és van akkora választék, hogy eldönthessem, mi tetszik.

2014. márc. 5. 14:27
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha jobban megnézed, májusban Szaloniki repjegy oda 8000 forint, haza 4000. Jó, kell hozzá egy klubtagsági is, de anélkül 11.000 + 7000.

És hogy ne érjen az a vád, hogy kiszedtem a legeslegolcsóbb jegyeket, lenne 3090 Ft-os hazaút is épp.

A szállás - egyágyas felárral - kizárt dolog, hogy kijöjjön 7000 forintból.

Viszont simán találsz Hosteleket a környéken, ha egyedül vagy, stoppolhatsz.

De a kérdés nem ez, hanem az, hogy tisztában legyél vele, mennyivel jobb utat csinálhatnál... olcsóbban.

2014. márc. 5. 14:50
 5/10 anonim ***** válasza:

Utolsó

Ki a fene akar stoppolni egy idegen országban? Főleg nőként egyedül? Annyira kevés ez amit ír a kérdező hogy kár lenne ennyiért strapálni magát.

Amúgy ezért a repjegyárért mennyi csomagot vihet? Nyilván nem két pólót akar vinni a kérdező egy hétre.

2014. márc. 6. 09:34
 6/10 A kérdező kommentje:

Huh, nem tudom, honnan jött, hogy egyedül mennék. Ketten megyünk. Persze, hogy nem kézipoggyásszal indulok a tengerpartra. Reptérről meg le kell vhogy jutni a partra, az sem olcsó.

Stopploni még Magyarországon sem lennék hajlandó, nem hogy idegen földön, ahol a görögök még angolul se nagyon beszélnek.

Tegnap befizettük az ultra first minute kedvezménnyel az utat, kettőnknek 50 ezer, ez a szállás + az út oda-vissza.

Én ennyiért nem kínlódok, soha nem repültem még, semmit nem tudok, biztos vannak rejtett költségek, + Londonról tudom, hogy bár a repjegy olcsó, de egy vagyon, mire bejutsz Lutonból a városba.

Na ezt nem akarom eljátszani. És 2 nagy bőrönddel megyünk, + mellette cuccok. Tavaly visszafelé volt a 2 bőröndünk + 4 szatyor, Magyarországon taxiztunk, de ezt kint hogy oldom meg, főleg reptéren?

Azért ne vegyek semmit, meg azért vigyek mindössze 1 váltás ruhát, hogy ne kelljen fizetni a csomagért? Nekem ez nem éri meg.

Egyébként ha vki idetéved, és pont ez érdekli, h ilyenkor lehet-e még foglalni: a kinézett időpontra az utolsó 2 helyet foglaltuk le, mindössze 1 településen volt csak hely. Érdekes, hogy van avgy 20 település, de mi épp ide vágytunk, és csak itt volt hely. Ez jó előjel. :)

2014. márc. 6. 10:34
 7/10 A kérdező kommentje:
értem már, honnan jött, h egyedül mennék. azt írtam, h egyedül vágnék neki. de azt úgy értettem, h nem szervezett út formájában, hanem egyénileg.
2014. márc. 6. 10:35
 8/10 A kérdező kommentje:

Hosteleket a tengerparti falvakban nem találok. Voltam már Görögben, + ott vagyok a fórumokon. Apartmanok vannak, ha egyénileg utazok, pl. repülővel, akkor egy kétágyas apartman egy hétre olyan 30 ezernél kezdődik. Ehhez jön, hogy találtál repjegyet 20 körül. De kettőnknek az már 40.

Tehát már 70-nél tartunk, és még nincs benne, hogy lejutottam a nagyváros repteréről a partra. Gondolom nem 2000 ft. És visszafelé újra. Lassan 100-nál tartunk. És akkor ugye alig van ruhám meg egyéb cuccom.

Kétségtelen, hogy megvan az előnye, sokkal gyorsabb a repülő.

De én szeretek buszozni, és a szállás előtt tesznek ki, meg oda jönnek értünk, és fele annyiból kijöttünk nagy bőröndökkel. Hát nem mindegy.

2014. márc. 6. 10:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Te tudod.

Csak hogy képben legyél, a buszjegy 90 eurocent lett volna a reptérről a városig, vagy a tengerig. Fejenként és utanként. A busz félóránként jár.

A szállás ha jól látom olyan 6000 Ft/apartman per hét a magyar irodáknál májusra. Jó, ők még fölszámolnak rá fejenként 3000 Ft foglalási díjat. Legyen 10.000 Ft/fő per hét.

A repülőjegyet leírtam, ha ketten mentek, és a klubtagságit kiváltjátok, (ez adott esetben lehet ingyen is), fejenként 12.000 ft lett volna a repjegy.

Ha mindent összeadok, 22eFt/fő per hét. Teljes árban... Repülővel.

Nem azért feleselek, mert rosszat szeretnék neked, vagy olyan utakra szeretnélek terelni, amit te nem akarsz, csak a válaszaidból süt egy csomó dologban a járatlanságod, és az ebből fakadó előítéleted. Ráadásul ez azért veszélyes, mert mások is olvassák ezt a kérdést, és a végén még elhiszik a sok összehordott butaságot drága repülőjegyekről, drága szállásokról, mindenféle járulékos költségekről, arról a szerencsétlen sztereotípiáról, hogy nyaralni csakis óriás bőrönddel lehet menni, és egyáltalán arról, hogy a világ egy veszélyes és kiismerhetetlen hely.

Mert nem, nem az.

De legfőképpen azért tartom szükségesnek ezt a zárszót, mert épp ezek a sztereotípiák és tévképzetek, a világ megismerésére való képtelenség adja az utazási irodák törzsközönségét időről időre.

Jó utat neked.

2014. márc. 6. 11:35
 10/10 anonim ***** válasza:

Ok a repjegy 12 ezer, de két nagy bőrönddel is? Mert ugye egy hétre kell ruha. Na szóval erre felelj kedves egyedül is megyek és stoppolok a nagyvilágban.

Amúgy vannak olyan emberek akiknek nem igénye a stoppolás.

2014. márc. 6. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!