Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mi a véleményed Rómáról?

Mi a véleményed Rómáról?

Figyelt kérdés

Elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy Rómában milyen látványosságokat ajánlotok, amelyeket szerintetek mindenképpen érdemes megnézni? 4 napra utazunk ki, szeretnénk minden napot sétálással, csavargással eltölteni,ám szeretnénk előre megtervezni a programjainkat. :)

A különböző látnivalókat milyen áron lehet megtekinteni? Van diákjegy? Olvastam valahol, hogy a 18-24 éves kor közöttiek féláron látogathatják a látnivalókat. Ez igaz?

Illetve érdekelne, hogy tudtok-e jó, finom és ár-értékarányban olcsó éttermeket ajánlani?!

Esetleg aki volt kint mostanában, vagy kint él esetleg, az meg tudná mondani, milyen idő van most kint? Hogy készüljünk ruhákkal? Mennyire esős ilyenkor az időjárás? :)

Előre is köszönöm a válaszokat, minden hasznos infónak és tanácsnak nagyon örülnék!

2014. febr. 8. 22:34
 1/8 anonim ***** válasza:

Olaszorszag fovarosa klassz, nagyon jol ereztuk ott magunkat. Gyalogoltunk, metroztunk, nezelodtunk es gyonyorkodtunk a tortenelmi latnivalokban.

Kulonosen a Kolosszeum es a Szent Peter Bazilika, Vatikan tetszett a legjobban, de a varos csupa tortenelem.

Figyeljetek a zsebtolvajokra, a kulvarosi piacok, szupermarketeknek jo araik vannak.

Idojaras: [link]

2014. febr. 8. 22:55
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia! Mi március közepén készülünk Rómába, épp tegnap foglaltunk szállást, én meg persze már el is kezdtem tervezgetni :) 4 vagy 5 napra megyünk, és mi ezeket fogjuk megnézni:

1. nap: Lateráni Szent János bazilika (ez közel van a szállodához, és már este fogunk odaérni, úgyhogy csak erre lesz idő)

2. nap: Colosseum, Forum Romanum, Palatinus és Capitolium,

Tiberina sziget, Pantheon, Trevi kút, Spanyol Lépcső

3. nap

Vatikán, Angyalvár, Villa Borghese

Most egyenlőre csak 3 napra van program, a többit még ki kell találnunk. Amúgy a nevezetességek elég közel vannak egymáshoz (kb 10 perc gyalog), úgyhogy nem nagyon tervezünk tömegközlekedni. Diákjegy tényleg van, de kell hozzá a nemzetközi diákigazolvány (ISIC, utazási irodában ki lehet váltani, 2600 Ft). Éttermekről és az időjárásról nem tudok nyilatkozni, de remélem jó idő lesz már. Ti mikor terveztek menni? Most februárban?

Én ezt az oldalt nézegettem sokat, nagyon hasznos: [link] Le vannak írva a jegyárak, hogyan lehet eljutni az egyes látnivalókhoz.

Remélem segítettem :)

2014. febr. 9. 11:52
 3/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi a válaszokat, hasznos volt! :)

Mi most indulunk szerdán este Rómába, 5 napra. Nagyon izgatottak vagyunk, és bőszen tervezzük a programokat. Ezt a nemzetközi diákot akkor ki lehet váltani utazási irodában? Mindegyiknél? Mennyi idő mire megkapjuk? :O

2014. febr. 9. 17:28
 4/8 anonim ***** válasza:
De jó nektek, szerda mindjárt itt van :) Azonnal megcsinálják a diákigazolványt, csak hallgatói jogviszony igazolás és egy igazolványkép kell hozzá. Egyébként itt tudsz keresni utazási irodát, ahol megcsinálják: [link]
2014. febr. 9. 17:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja, még annyi, hogy megéri előtte felhívni az irodát, mert nem biztos, hogy épp van nekik. Nekem is csak a 2. irodában sikerült csináltatnom, mert az elsőnél mondták, hogy igen, csinálnak, de most épp nem tudnak.
2014. febr. 9. 17:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Nemzetközi diákot tőlünk sosem kértek, pedig voltunk legalább 5x Rómában. Ha Eu-s állampolgár vagy, akkor a személyid kell és az hogy életkorilag megfelelj, mert a legtöbb helyen az Uniós lakosoknak biztosítanak kedvezményt.
2014. febr. 10. 15:54
 7/8 anonim válasza:

Én még áprilisban voltam.Az egész város nagyon szép.

Lehet váltani a 18 éven felülieknek Roma Passt ha jol emlékszem 3 napig volt érvényes amivel be lehetett menni muzeumokba es ingyen buszozni ,metrozni.

2014. szept. 19. 21:10
 8/8 anonim válasza:

Előző vagyok.

Amiket érdemes megnézni:piazza navona,trevi kút,collosdeum,pantheon,vatikán,a vatikáni múzeum,fórum romanum meg rengeteg csodaszép templom van.

Az időjárás pedig kellemes volt neha kicsit felhős volt.

2014. szept. 19. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!