Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hová költöznétek szívesebben....

Hová költöznétek szívesebben. Ausztriába vagy Németországba? Mennyi alaptőkével mernétek nekivágni?

Figyelt kérdés
2014. jan. 26. 18:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Én nem beszélek németül, így angol ajkú területre mennék. De Bécsben voltam többször, azt a várost szeretem nagyon. Németben is vannak szép helyek.

Hát, lakás, plusz a munkakeresés, sok mindentől függ, például hogy a megérkezés első hetében elmész-e már szállodába pincérkedni, vagy a diplomáddal akarsz pályázgatni hónapokig. De én olyan másfél millió pénz alatt nem vágnék neki semmiképp.

2014. jan. 26. 22:46
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ausztriaba, Becsbe. Zsinorban nyeri "a vilag legelhetobb varosa" cimeket, nem veletlen. Egyebkent is kozel van, 1ora alatt MO-n vagy es ez nem hatrany ha pl fogorvosra vagy autoszerelore van szukseg, mert sokkal olcsobbak itthon a szolgaltatasok.
2014. jan. 27. 02:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Lakasberleshez legalabb 2500eu kell mert sok helyen a 2 ho kaucio es 1 ho lakber elore, valamint provizio, ami 1 vagy 2 ho lakber (nem jar vissza) szukseges. Bar maganszemelytol ki lehet fogni olcsobban is. Es ekkor van egy ures lakasod.
2014. jan. 27. 02:45
 4/4 anonim válasza:

A célország, és azon belül a térség, város attól is függ, hogy melyik szakmában szeretnél elhelyezkedni.

1,5 milliót szánj rá.

A lakásbérlésen túl még egy csomó más költség is van, és a bérlés sem csak a lakás díja, hanem plusz a kaució (amit persze később visszakapsz), és az ingatlanos díja (Provision) is.

A kettős háztartás miatti pluszkiadások Ausztriában és Németországban is adóalap csökkentő tényezők, érdemes ennek igazolására felkészülni, mert 1000 eurós nagyságrendről beszélünk. (Azt hiszem a magyar okmányirodától kell egy igazolás, hogy otthon van címed, állandó lakásod, de hogy pontosan hogy van, annak inkább nézz utána)

2014. jan. 28. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!