Járt valaki mostanában Ukrajnában (bővebben lent)?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert a következőket olvastam a külügyminisztérium oldalán:
"2013. december 4-től új törvény rendelkezik a rövidtávú tartózkodás céljából beutazó külföldiek Ukrajnába történő beutazásához, tartózkodásához és az ország területén keresztül más országokba történő átutazásához a határátlépés során igazolandó anyagi fedezet összegéről. Ennek alapján az országba rövidtávú tartózkodásra beutazó külföldiek kötelesek személyenként igazolni a vonatkozó ukrán havi megélhetési minimum (ez 2013 decemberében 1218 hrivnya) 20-szorosának napi bontásba vett, a tartózkodási napokkal megszorzott és +5 tartózkodási nappal megnövelt összeg meglétét. A pontos összeg kiszámítására a törvény a következő képletet ajánlja: Fedezet = (20X ukrán havi megélhetési minimum / 30) X (tervezett tartózkodási napok +5)."
Ez igaz, hogy így van? Mert sehol máshol nem találtam erről infót, a követség oldalán se. Mert ha tényleg így van, az nagyon durva, akkor gyakorlatilag lehetetlen odamenni nyaralni. Mert akkor egy hetes nyaralásra közel 300 rugót kéne vinni.
Hát erről még nem hallottam, de tényleg nagyon durva. Nem hinném, hogy ilyen tényleg van. Másrészt én 8-szor voltam eddig Ukrajnában, és soha senki nem kérdezte a határon, hogy mennyi pénzem van (több határon is keltem már át, nemcsak Magyarország felől).
2014. jan. 25. 23:24
2/9 A kérdező kommentje:
Szerintem is hülyeség. Ha már valaki kimenni egy napra a határ mellé, akkor is be kéne mutatnia 140.000 forintot. Ez meg szerintem elképzelhetetlen, hogy így lenne.
2014. jan. 25. 23:32
3/9 anonim válasza:
Én Ukrajnában lakok.De ilyen nincs,ez egy nagy hülyeség.
2014. jan. 25. 23:44
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Akkor megnyugodtam. Hihetetlen is lenne. Minek kéne egy heti nyaralásra 300.000 forint? Főleg az ottani árak mellett...
2014. jan. 25. 23:48
5/9 hollófernyiges válasza:
December végén voltam, de nem kértek semmi olyasmit amit korábban nem (útlevél, autó papírjai).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!