Érdemes lenne Ukrajnában tanulni (angol képzés), ha szeretnék szépen beszélni oroszul?
Ha angol képzés, akkor oktatnak oroszul?
Az ukrán a hivatalos nyelv, viszont beszélnek oroszul, hisz lakosságának 17%-a orosz.
Sőt szépen beszélnek oroszul, a múlt héten saját fülemmel hallottam.
Kelet-Ukrajnában megpróbálhatod, de nem hinném, hogy annyira megérné emiatt Doneckbe vagy Dnyipropetrovszkba menni. Amúgy meg még régebben olvastam egy cikket arról, hogy Ukrajna lakosságának nagy része sem oroszul sem ukránul nem beszél tökéletesen. Sok ember a szurzsikot használja, ami egy amolyan orosz-ukrán keveréknyelv (sokszor annyi, hogy az orosz szavakat illesztik ukrán nyelvtani környezetbe, de vannak mindenféle változatai, én már sokfélét hallottam)
Ha van pénzed, ettől függetlenül mehetsz, szerintem nem rossz ötlet. Viszont azzal számolj, hogy az egyetemek nagyon korruptak sajna. :( (Én is akartam menni Ukrajnába egyetemre, de meggyőztek, hogy inkább ne) És tanulj előtte egy kis orosz szlenget, mert különben egy szót sem fogsz érteni abból, amit a diákok beszélnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!