Milyen dolgokat honosítanátok meg itthon, amik külföldön vannak?
Ha voltatok külföldön akkor gondolom sok olyan dolgot láttatok amire azt mondtátok,hogy ez jó lenne itt Magyarországon is.
Én most egy fórum hozzászólásbók idézek:
"Bécsben pl. meglepően jó megoldás, hogy minden egyes metro megállónál nemcsak mozgólépcső, hanem egy nagyon kulturált, átlátszó üvegajtós lift is van, amit a babakocsisok és a tolókocsisok használhatnak. UGye de örülnének egy ilyennek a budapesti anyukák is??"
Várom a hozzászólásokat:
8 éve élek Angliában, és én nem tapasztalom azt, hogy minden autós megáll a zebránál. Ha van jelzés, és zöld a lámpa a gyalogosnak akkor megállnak, de volt már rá példa, hogy villogott a zöld jelzés, és az autós még azt sem várta meg, hogy a gyalogos fellépjen a járdára már ment is. Amennyi udvarias autós van, az van otthon Magyarországon is. (csak megjegyzem. Karácsony előtt pár nappal zebrán gázolták el a kollégámat, mert az autós sietett, és a piroson átment)
Hogy mit vezetnék be?? Semmit, de a törvényeket jobban megszigorítanám.. Igaz külföldön élek, de évente egyszer 1 hónapra hazamegyünk, és meglepődve tapasztaljuk, hogy otthon sok embert nem érdekel a törvény, a szabály. csak pár példa:
- ha jól tudom tilos aluljáróban, busz/villamos megállókban dohányozni, mégis rengetegen csinálják
- tilos nyilvánosan vizelni, mégis sokszor láttuk, hogy simán vizelnek, sőt nagy dolgukat is elvégzik, és nem egy eldugott helyen..(és nem csak hajléktalanok)
- tudom, hogy illegális a fű, és kábítószer használata, mégis nem egyszer láttuk, éreztük füvet szívó fiatalokat..
- Vannak helyek ahol tilos a mobil telefon használata, de mintha nem is látnák a tiltó táblákat az emberek. (nem csak a bankra gondolok, volt rá példa, hogy moziban film nézés közben csörgött valakinek a mobilja,és a barma felvette, hangosan dumált is)
Szóval én inkább a törvények szigorú betartásáért küzdenék..(bár ezek itt kint is gondot okoznak)
Londonban vagyok. A buszközlekedés nagyon jó. Elsőajtós felszállás, tágas utastér, elektronikus jegyrendszer.
Azt is szeretem, hogy itt az ételek mellé a kiegészítőket ingyen adják. Pl a mekiben a kecsap otthon asszem 100, vagy 150 ft?
Azt is szeretem, hogy a bolti eladók mindig megkérdezik hogy milyen napom van, hogy érzem magam.
Továbbá okos dolog az automatikus pénztár vagy mi, ahol magadnak tudod a gépbe felvinni a dolgaidat, és nem kell sorban állni egy zsömlével.
Az elektronikus számlafizetés is tök jól meg van csinálva, például a council tax.
Mindenhol lehet kártyával fizetni, készpénzt sosem tartok magamnál. Ezzel párhuzamosan egyébként ingyenes a készpénzfelvét mindenhol.
Most hirtelen ezek jutottak eszembe, de nyilván napestig lehetne sorolni.
A magyar KRESZ konyv egy lexikon, Kalifornianak nepessege 35 millio es 20 oldalas KRESZ konybol vezet... - haha, nem is tudnak vezetni:D
Nem tanuljak a rendes parkolast vagy az Y fordulot, nem hasznaljak az iranyjelzot, a duda szerintuk disznek van, a fenyszoro villantasat nem ertik es a kodlampat meg fenyes nappal is bekapcsolva hagyjak.
Amit viszont nepszerusitenek Magyarorszagon az a wc-kben az uloke takaro papir, szelektiv hulladek gyujtes, tobb bicikli sav, nylon zacsko kivetele a forgalombol az aruhazakban, pirosnal jobbra kanyarodas engedelyezese.
(ui: 2013as adat szerint a nepesseg 38 millio, a "kresz" konyv pedig legalabb 94 oldalas... nem piszkalni akarlak, de a fel-informacio veszelyes!)
Igazad van .. a nepesseg kb. 38.4 millio nem 35
Regebben hasznaltam a DMW fuzetet, mert konyvnek nevezni nem lehet azt felbe vagott iskola fuzet nagysagu Ca vezetoi utasitast, amit barki ingyen levehet az irodai polcrol
Abban is igazad van, hogy nem tudnak vezetni...Egy eso utan rengeteg a koccanas... Az emberek vezetesen is meglatszik a hianyossag, nagyon nyugodtan vezetnek....... Aztan meg naponta gazolnak gyalogost a zebran....tudod ugy ahogyan az elozoek is irtak....
Maga a vizsga lap igy nez ki mind a 36 kerdessel...
http://www.youtube.com/watch?v=BQX3YJuD1mA
ismet igazad van, az emberek vezetesen meg is latszik a hianyossag, mert naponta gazolnak gyalogost a zebran....tudod ugy ahogyan az elozoek irtak.
Azt a szokast hogy honap vegen aki dolgozik az kap fizetest. Ami alatt egy olyan penzosszeget ertek, amibol meg lehet elni.
Ezt kene meghonositani ahelyett az alamizsna helyett ami nalunk van.
" Továbbá okos dolog az automatikus pénztár vagy mi, ahol magadnak tudod a gépbe felvinni a dolgaidat, és nem kell sorban állni egy zsömlével."
Napi szinten ilyen pénztárban fizetek, mivel tesco mellett lakom, ahol van ilyen. Szóval ez már évek óta van itthon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!