Apa 9 hónapja Németországban él, én itthon a 3 gyerekkel (10,5,1) anyósékkal. Szóba került, hogy 1,5 év múlva, mire a középső kijárja az ovit, kiköltöznénk utána. Addig összeszednénk valamennyi pénzt és tanulnánk németül is. Bővebben lent!?
A nagy speciális iskolába jár (magatartászavar, figyelemzavar, tanulási nehézségek).
Olyan helyre szeretnénk menni, ahol van neki való iskola (sokszor magyarul is nehezen fejezi ki magát, így magyar nyelvű sulira gondoltunk). A kicsi 3 éves koráig otthon lennék vele, aztán keresnék én is munkát.
1.kérdés,hol érdemes nyelvet tanulni,nem horror áron?
2.tudtok kint ilyen iskolát?
ha igen,hol?
3.milyen juttatásokra lennénk jogosultak?
4.óvoda,iskola fizetős kint?
mennyibe kerül?
5.mennyire családbarátok a munkahelyek Németországban?
itt olyanra gondolok,hogy a gyerekeket tudjuk rendesen vinni-hozni,oviból-suliból.
6.ha valaki szintén így kezdte,szívesen elolvasom a történetét,tapasztalatát...
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is!
Nem szeretnék sem Ferrarit,sem kastélyt...
A gyerek miatt nem hiányoztam eddig sem többet a munkahelyemről,mikor dolgoztam,mint más anyukák,attól,nem kell orvoshoz hordani...csak nehezebben tanul,mint egy átlagos gyerek.
Egyébként meg írtam,hogy szeretnénk németül tanulni,csak még nem tudjuk hol.
Nem szeretnék sem Ferrarit,sem kastélyt...
A gyerek miatt nem hiányoztam eddig sem többet a munkahelyemről,mikor dolgoztam,mint más anyukák,nem kell amiatt orvoshoz hordani,csak nehezebben tanul,mint egy átlagos gyerek.
Egyébként meg írtam,hogy szeretnénk németül tanulni,csak még nem tudjuk hol.
1.kérdés,hol érdemes nyelvet tanulni,nem horror áron?
Hova szeretnel menni??? Nyelviskola mindenhol van.Eleg drägäk. Mi szämit drägänak??
3.milyen juttatásokra lennénk jogosultak?
Igy rögtön???Semmire
5.mennyire családbarátok a munkahelyek Németországban?
semennyire
5. inkább ne válaszoltál volna...
azok a juttatások járnak, amik Mo-n. Mo-n le kell mondani és No-ban folyosítják utána. Családbarátabbak ált. a munkahelyek, de hiába a statisztika, ha te épp egy nem-családbarát helyet fogsz ki. Minden esetre nagyobb az esély 4-6 órás munkára, mint Mo-n.
Juttatäsok: Csalädi potlek,das was.Mert elötte nem dolgozott egy napot sem N.o-ban.
Ezt a cslädbarät dolgot majd megtapasztalja a kerdezö, csak jöjjön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!