Milyen az óceán vize a Kanári szigeteknél februárban?
Azt olvastam a leírásokban, hogy az átlaghőmérséklet 22-24 fok, a víz pedig 20 fok körüli.
De ez így nem hangzik olyan "csábítóan"...pedig elvileg amiatt (is) mennénk, hogy napozzunk, fürödjünk :) A gyerekeink miatt (5 év alattiak) is egy fontos szempont a pancsolás, ezért választottuk a Kanári szigeteket (ezen belül Tenerife a legszimpatikusabb).
Aki volt már ott január-februárban megírná, hogy milyen volt az óceán?
És ha nem Kanári, akkor milyen (hasonló kategóriájú) helyet javasolnátok helyette?
A Kanári-szigetek teljesen rendben van január-februárban, sőt. Ez az az időszak, amikor tényleg érdemes 4000 km-t repülnöd odáig. Előtte is, utána is találsz közelebb, és olcsóbban kellemes klímájú helyeket. Akkor meg mi a francnak annyit menni?
Persze, az óceánban fürdés örök probléma. Ha Tényleg meleg óceánra vágysz, valami egyenlítő közeli helyre menj el, tuti háromszor annyiba fog kerülni, és ott belefekhetsz kedvedre az óceánba arra a 15 percre, amíg szarrá nem égsz a napon. Vagy elmehetsz a Vörös-tengerhez, ami szintén nem rossz választás, (elárulom, kb mint a Kánári szigetek) de ilyenkor az is marha hideg tud lenni a szélben.
Ha pedig megelégszel a Kanári szigeket klímájával, egy nagyon kellemes nyaralásban lehet részed - ahogyan mondtam, harmad áron - Tudom, max csak 10 percre szaladsz be az óceánba, de tök barnán jössz haza, röhögsz az itthoniakon egy sort, élvezed a meleg és a szuper időt, és a fűtött medencétől küldesz haza fotókat az ellenségeidnek.
:) Köszi az infókat és pluszban még jót is nevettem :)
Amúgy Te voltál már ott és ezért tapasztalatból írtad, amit írtál?
Egyiptomban voltunk már pár éve januárban, fürödtünk is a Vörös-tengerben, persze valóban nem órákat töltöttünk a vízben, de ha már ott voltunk ugyebár...
Most Egyiptomot kihagynánk, leginkább a gyerekek miatt. Nem szeretnénk, ha hasmenésük lenne...tudom, ez nem törvényszerű, de bármennyire is vigyáz az ember, gyakran előfordul.
Azért várok még tapasztalatokat - hiszen minél többen írtok, annál jobban körvonalazódnak a dolgok :)
Tapasztalatból beszéltem mindkettőről.
Ha Egyiptomot már ismered, tudod, hogy az ottani tenger alatti világhoz semmi sem fogható, és nagyon jók a sokcsillagos szállodáik. Viszont egyfajta rezervátum az egész.
A Kanári szigetek pedig egy nagyon szerethető, kellemes hely, rengeteg természeti szépséggel. Ráadásul az utcákon is kedvedre sétálgathatsz, és a boltokban nem fognak állandóan alkura kényszeríteni, miközben minden utcájuk élhető.
Nyugi, jó időtök lesz. Ha pedig a karneválra időzítitek a meneteleteket, megláthatjátok a világ második legnagyobb buliját Rió után.
Voltam január végén. Nagyon jó az idő, nincs égető kánikula de kellemes meleg van, le lehet barnulni. A víz az nem valami meleg de ami nagyobb probléma, hogy rendkívül hullámzik többnyire. Szóval a gyerek meg pancsolás ritkán jöhet össze. Konkrétan nálunk úgy nézett ki, hogy odamentél a partra úgy hogy épp nem értél a vízbe, vártál pár másodpercet és jött egy akkora hullám amitől ha nem szaladtál el akkor beterít és földhöz csap, ami nem túl kellemes, sőt, erősen veszélyes még felnőttnek is, nemhogy gyereknek. És nem volt háborgó vihar (mint írtam kellemes napsütéses idő volt, tele volt a homokos strand napozó emberekkel és várat építő gyerekekkel) csak hát az óceán alapjáraton sokkal nagyobb hullámokat csinál mint a Balaton.
Ellenben az idő tényleg szép és ha olyan szállásra mentek akkor lehet, hogy van ott medence.
De ha csakis óceánban fürdőzésre vágysz akkor csak emiatt semmiképp ne menj mert csalódás lesz jó eséllyel.
"A Kanári szigetek pedig egy nagyon szerethető, kellemes hely, rengeteg természeti szépséggel"
Így van, nekünk is nagyon tetszett. Szerintem érdemes menni, pláne január-februárban amikor az a legolcsóbb meleg hely Európában. Csak ne ringassa magát senki abba a hitbe, hogy majd az óceánban fog fürdőzni. Egyrészt hullámzik eléggé, másrészt hideg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!