Kezdőoldal » Utazás » Európa » Anglia vs Skócia?

Anglia vs Skócia?

Figyelt kérdés

Tervezgetem a kiköltözést, de még semmi konkrétum nincs. Minden tapasztalatot szívesen fogadok olyanoktól, akik (vagy ismerőseik) már éltek a két ország valamelyikében.

Néhány szó magamról:

24 éves lány vagyok, az idei év végén végzek az egyetemen (gazdaság, marketing), januártól szeretnék majd kiköltözni dolgozni. Egyedül mennék.

Angolul jól tudok, az egyetemet is ezen a nyelven végeztem, 6 éve van felsőfokúm és azóta folyamatosan javultam. Tudom, hogy a skót akcentus más, de ismerem, ez nem befolyásoló tényező (Angliában vannak szerintem érthetetlenebb akcentusok).

Az időjárás nem számít, a pénz már inkább. Melyikben könnyebb megélni?

Angliában nem Londonba mennék, de azért nagyobb városba, pl. Birmingham, Manchester, Liverpool, de igazából nyitott vagyok. Skóciában Edinburgh-ra gondoltam.

Évente többször hazautaznék.

Nyugisabb vagyok, nem járok nagy bulikba, inkább barátokkal beszélgetek, iszogatok otthon vagy egy beülős helyen. Ezért az éjszakai élet nem túl fontos. Szeretek viszont kulturális eseményekre, színházba járni.

Ezek alapján tudnátok érveket/ellenérveket felsorolni Anglia illetve Skócia mellett? Köszönöm!

2014. jan. 20. 11:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Anglia, szerintem egyértelműen. Angliában jóval több a munkalehetőség, mint Skóciában. Hacsak nincs egy konkrét ajánlatod Skóciából, akkor Angliába gyere. Fizetés Angliában több, viszont az árak is magasabbak. Anglia déli része a legfejlettebb. Minél északabbra mész, annál több a munkanélküli, fejletlen régió.
2014. jan. 20. 11:42
 2/3 anonim válasza:
67%
Anglia, tesóm is ott van,de nyarat nem fogsz látni...
2014. jan. 22. 21:00
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Viszont keres majd eleget ahhoz, hogy igazi nyárba menjen nyaralni. (Arról nem beszélve, hogy kint az utazási irodák tök ugyanazokat az utakat olcsóbban adják, mint itt, holott ott enyhén nagyobb a fizetés)
2014. szept. 14. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!