Ausztriában munka. Milyen papírokra van szükség, hol
kell bejelenteni?
Figyelt kérdés
Találnék kint munkát, de egyedül kell mindent elintéznem, közvetítő nélkül. Nem vagyok mindennel tisztában még. Azt tudom,hogy kell a végzettséget igazoló papír, az erkölcsi bizonyítvány stb. Ezeket hova kell vinni ha már lefordítottam? Mennyibe fog kerülni ezeknek a papíroknak a honosítása kint? 150 és 300 euro közötti összegeket hallottam.Melyik a helyes? Köszönöm a válaszokat, még nagyon izgulok azért vagyok ilyen össze vissza :D
2014. jan. 6. 19:44
1/5 anonim válasza:
A bizonyítványodat a cég aki felvett gondolom lefénymásolta.Ha nem találtál még akkor nehezebb mert sok helyen nem elég a forditas nekem is notrifikáltatnom kelett.Az erkölcsi bizonyítványt az ausztriai kerületi rendörséd adja ki.kb 25 euro.Azonnal megkapod.Majd kapsz egy levelet ishogy magyaro.gon se voltal büntetve.Ezenkivül kell e card.De a munkaadó intezi.Én bécsi vagyok nálunk ez igy megy.De hallottam Burgelandban nem kötelező az oszták lakcím
2014. jan. 6. 20:26
2/5 anonim válasza:
A bizonyítványom ápolónő vagyok kb 800 euroba jött.és közel fél évembe.
2014. jan. 6. 20:29
3/5 anonim válasza:
Most komolyan szerintetek Bécsben más kell mint Burgenlandban? :)
Ausztriai munkavállaláshoz sem erkölcsi, sem bizonyítvány fordítás nem kell, hacsak nem a munkáltató nem kéri, de BÁRKI vállalhat munkát az egész EU-ban egy szál személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel, mivel unión belül szabad munkaerő áramlás van. Elég igazolni hogy te magyar vagy, onnantól hivatalosan vállalhatsz munkát.
Korábban 2 EU országban dolgoztam, köztük Ausztria, jelenleg UK, sehol nem kértek sem bizonyítványt, sem erkölcsit.
2014. jan. 7. 01:07
4/5 anonim válasza:
Ha olyan munkakörre jelentkezel ahol erkölcsit kérnek az nem jelenti azt hogy az adott országban csak erkölcsivel lehet munkát vállalni.
A tudatlanság miatt keletkeznek a mindenféle rémhírek és fals információk.
EU=szabad munkavállalás, nincs szükség papírokra.
2014. jan. 7. 01:16
5/5 anonim válasza:
Sorry én a kérdésre válaszoltam.Amugy Igrn Burgrlandban más és egyszerübb a munkavállalás.Nem kérnek végzettséget????ja ha panirozni mész tuti ,hogy nem!!!De ha pl.kőmüves vagy csak kivancsiak vajon tanultad e vagy a tv ben láttad hogy kell. És a legtöbb végzettséget és felelőséggel járó helyen kérnek erkölcsit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!